Yağmur ve Çiçekleri Birleştiren Kinetik Heykel

Japon tasarım firması Nendo, Paris'teki Le Bon Marché mağazasının merkezine bir dizi kinetik çiçek benzeri yağmur damlasına benzeyen kinetik heykel tasarladı.

0 1.865

Japon tasarım firması Nendo, Paris’teki Le Bon Marché mağazasının merkezine bir dizi kinetik çiçek benzeri yağmur damlasına benzeyen kinetik heykel tasarladı.

Ame Nochi Hana adlı enstalasyon, yağmur suyu ve çiçeğin evrensel unsurları arasındaki bağlantıyı ve ilişkiyi araştırmayı amaçlıyor.  Oki Sato “Sanırım bir gün bana Issey Miyake’nin söylediği bir şeyden ilham aldım: ‘sanatta her türlü duyguyu uyandırabilirsin: öfke, üzüntü, korku … ama tasarımcı olarak mutluluk ve neşe vermelisin'” demektedir.

Çok sayıda beyaz form, çiçeklerin stilize versiyonlarına benzeyecek şekilde tasarlanmıştır ve yaprakları yağmur damlalarına dönüşmeye yakındır. Açılıp ve kapanmanın yanı sıra, Ame Nochi Hana kinetik bir görüntü oluşturmak için mağazanın merkezinde aşağı yukarı hareket edebilmektedir.

Nendo, satışın yeni yılın başında “yeni bir başlangıç” yapma ruhunu temsil etmek için damlacıklar ve çiçekler temasına odaklanmaya karar verdi. Tokyo merkezli stüdyo, “Üç farklı enstalasyon aracılığıyla yaşamımızdaki olumsuz unsurların sadece bakış açımızı biraz değiştirerek olumlu olarak görülebileceğini ifade etmektedir. “Le Bon Marché’yi ziyaret eden müşterilerin yepyeni bir başlangıç ​​için aydınlatıcı bir deneyime sahip olmasını umuyoruz.”

Tesisin diğer unsurları arasında Uncovered Skies adı verilen renkli gölgeler oluşturan bir dizi şemsiye yer alıyor. Ziyaretçiler kaide boyunca yürüterek ekranla etkileşime girmeye teşvik edilir. Bunu yaparken yağmur damlaları ve çiçekleri gösteren görüntüler önlerindeki zemine yansıtılmaktadır..

Mağazanın başka yerlerinde, yaprakları ve diğer doğal olayları berrak bir sıvı içinde tutan gömme bir oyukta iki raf üzerine yerleştirilmiş 20 şişe seti bulunmaktadır. Called Rain Bottle olarak adlandırılan tasarım, Japonca dilinde farklı yağmur türleri için birçok kelimeye gönderme yapıyor.

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.