Görme Engelliler İçin Tasarlanan Braille Hesap Makinesi

Tasarımcı Merve Nur Sökmen görme engellilerin ihtiyaçlarını karşılamak için Logitech'ten ilham alan bir Braille hesap makinesi tasarladı

0 2.842

Dünyada neredeyse 285 milyon insan görme engelli, 39 milyonu körlük ve 246 milyonu da düşük görme yetisine sahip. Tasarımcı Merve Nur Sökmen görme engellilerin ihtiyaçlarını karşılamak için Logitech’ten ilham alan bir Braille hesap makinesi tasarladı. Konsept hesap makinesi, görme engellilerin fonksiyonel gereksinimlerine azami dikkat gösterilerek tasarlanmıştır.

Hesap makinesi iki bölümden oluşur. Sol taraf Braille numaralarını temsil eder ve tüm etkinlik üzerinde görüntülenir. Sağ taraf düğme gruplarından oluşur. Her bir düğme grubu benzersiz bir yüzey kaplamasına sahiptir, bu nedenle kullanıcılar tarafından kolayca ayırt edilebilir ve tanımlanabilir.

Rakamlı düğmeler, sert ve pürüzlü bir kaplamaya sahip içbükey bir yüzeye sahiptir. Fonksiyon düğmeleri ise, yumuşak ve pürüzsüz bir sonlandırmaya sahip dışbükey bir yüzeye sahiptir. Ana denklem düğmesi diğer düğmelere göre daha büyüktür. Cilde benzeyen dokusu ile yumuşak bir son işlemle birleştirilmesi kolaydır.

Hesap makinesinin bir tarafı, tüm faaliyetlerin ve tüm işlemin sesli bir anlatımını sağlayan hoparlörlerle donatılmıştır. Bluetooth bağlantısı ile güçlendirilmiş, hesap makinesini istedikleri diğer kablosuz cihazlarla kolayca senkronize edebilirsiniz. Yardımcı bir bağlantı noktası da kulaklık bağlantısına izin verir.

Braille hesap makinesini tasarlarken Merve, görme engelliler için olabildiğince ergonomik ve kullanıcı dostu olmasını sağladı, ancak estetiğini de dikkate aldı. Şık tabular formu, akıllı düğmeleri ve nötr renk şeması, onu herhangi bir masada iyi görünecek modern bir hesap makinesi yapar.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.