Ahşabın Sıcaklığıyla Tasarlanmış Bir Restoran: Hverdagen

Vermland tarafından tasarlanan Kopenhag'daki Hverdagen restoranı, köknar ağacı mobilyaları rahat ve ailesel bir atmosfere sahip olması için tasarladı.

0 1.574

Vermland tarafından tasarlanan Kopenhag’daki Hverdagen restoranı, köknar ağacı mobilyaları rahat ve ailesel bir atmosfere sahip olması için tasarladı.

Tamamen organik bir menü sunan Hverdagen, Kopenhag’ın Meatpacking Bölgesi’nin bir parçası olan Kødbyen’de, eski fabrika binalarının içinde yer alan bir dizi çağdaş sanat galerisi, bira fabrikası ve popüler restoranın bulunduğu bir yerdedir. Restoran Vermland tarafından geleneksel restoran tipolojisinin ve uzun masa yemeklerinin bir karışımı olacak şekilde tasarlanmıştır.

Stüdyo, “Giderek daha fazla insanın restoranlarda dışarıda yemeklerini nasıl paylaşmak istediğini görüyoruz. Bu deneyim konsepti, evde tek bir tabak yerine bir veya iki ortak tencerenin olduğu rahat bir akşam yemeğine benziyor. Biz bu samimi yeme tarzını seviyoruz ve onu kucaklamak istedik.” Bu nedenle uzun, ortak bir yemek masası, restoranın merkezine yerleştirilmiştir. Basit tezgah koltukları altına yerleştirilirken, küresel kağıt fenerler ve kır çiçekleri demetleri doğrudan yukarıda asılıdır.

Orta masa ayrıca kat planını farklı bölgelere ayırmaya yardımcı olur. Masanın bir tarafında küçük misafir gruplarının akşam yemeğini biraz daha özel bir ortamda yiyebilecekleri bir dizi kabin vardır. Masanın diğer tarafı, müşterilerin hızlı bir içkinin veya atıştırmalıkların tadını çıkarmak için taburelere oturabileceği bir tut ve git bölgesidir.

Restoranın sade, “günlük” ortamını yükseltmek için, kabinlerin yastıklı sırtlıkları, ev mutfaklarında bulunan tipik bir bulaşık makinesine benzeyen damalı bir kumaşla döşenmiştir. Koltuklardaki dolgu, Danimarkalı Sørensen firmasından konyak renkli deri ile kaplandı. Restorandaki öğelerin çoğunluğu – masalardan ve oturma kabinlerinden tavana uzanan çerçeveye kadar –  tek bir Köknar ağacından üretildi.

Vermland stüdyosu: “Gelecek yıllarda çevreye katkıda bulunmaya devam edeceğine inandığımız yerel ve uzun ömürlü malzemelere dayalı mobilyalar tasarlamak ve üretmek için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz.” demektedir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.