Ahşap Cephesiyle Dikkat Çeken Bir Restoran Tasarımı: Chopstick

Takashi Niwa, Chopstick restoranının tasarımında, toplumu birbirine bağlayan bir tasarım, faaliyetlerin ve etkileşimin gerçekleşebileceği bir sosyal ortam yaratmayı amaçladı.

0 677

Takashi Niwa, Chopstick restoranının tasarımında, toplumu birbirine bağlayan bir tasarım, faaliyetlerin ve etkileşimin gerçekleşebileceği bir sosyal ortam yaratmayı amaçladı.

Yeşillik ve ahşap çubuklar, restoranda gizlilik sağlamak için kullanıldı ve hem çok katmanlı hem de estetik bir deneyim sunar.

Restoran tropikal bir iklimde yer aldığından, odak noktası bol miktarda yeşillik kullanarak bitkilerin gücünü kullanmaktadır. Konuklar bir havuz ve tuğladan tasarlanmış dalgalı saksılarla karşılanmaktadır. Yemek katı, üst üste gelen yeşilliklerle hafifçe oyulurken, tasarım düşüncesinin bir parçası olarak yavaş yavaş havuza doğru iner.

Ana mutfağa bakan yay şeklindeki bir sayaç, ikinci kata giriş görevi gören daha yüksek bir platform seviyesi oluşturmak için dışarı doğru uzanır. Peyzajın doğrusal olmayan doğası, konukların mahremiyetini sağlarken yemek alanının mekansal derinliğini daha da arttırır.

Chopstick restoranının imzası, Vietnam işçiliğini göstermeyi amaçlayan doğal bir malzemeyle tasarlanan ahşap cephenin tasarımıdır. Akşamları ise ahşap ritmik bir cephe yaratır.

Proje Bilgisi:

Yer: Ippudo Vietnam
Alan: 640 M2
Tasarım Firması: Takashi Niwa Architects (Mimari, Peyzaj Ve Mobilya)
Tasarım Ekibi: Takashi Niwa, Nguyen Le Khanh Duy, Nguyen Van Khuong, Vu Thi Thanh Huong, Yukari Akutsu
Ürünler: Taicera, Vietceramic, Betonlab, Toto, Caeser
Fotoğraflar: Hiroyuki Oki

Kaynak Designboom

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

icmimarlikdergisi.com şimdi satılık!
EN İYİ EĞİTİMLER
Detaylı Bilgi ve Teklif için Tıklayınız
icmimarlikdergisi.com şimdi satılık!
Mimarlar Hangarı Kursları
Detaylı Bilgi ve Teklif için tıklayınız