Gün Batımından İlham Alan Mobilya Koleksiyonu: Sunset

Koreli tasarımcı Changhyun Lim, gün batımının yumuşak renklerinden ilham alnan bir mobilya koleksiyonu tasarladı.

0 1.491

Koreli tasarımcı Changhyun Lim, gün batımının yumuşak renklerinden ilham alnan bir mobilya koleksiyonu tasarladı.

Renkli, yarı saydam cam, ahşap ve dik geometrilerle birleşerek gün batımı serisini tasarladı. Tasarımı için Lim, parçaları uzaktan görülebilecek şekilde tasarladı, böylece kullanıcı pastel renkleri dah net görebilirdi. İlk ürün Sunset no.1, bir TV ünitesidir. Çünkü kullanıcı tv ünitesiyle etkileşime girmeden en uzak mesafeden görülen bir mobilyadır. Sunset no.2 bir vitrin olarak tasarlanmıştır.  Bunun sebebi ise kullanıcı genellikle bir şey almak istemedikçe mobilyaya dokunmaz, ancak alandaki herhangi bir açıdan görülür.

Tasarımcı, gün batımını yansıtan binalardan, özellikle de seulde gözlemlediği tonlardan ilham aldı. Tıpkı binalarda olduğu gibi, tasarımcı gün batımının görüntüsünün, sanat eserinin dört tarafında da renkli yanılsamanın tamamını kaplıyormuş gibi görünmesini istedi.

Tasarımcı gün batımı görünümü yaratmak için katmanlar halinde farklı renkte reçine kullandı. Reçine katmanları, kırmızı, turuncu, sarı ve mavi tonlarının daha derin renklerini gösterdi. Reçine düz bir kalıba dökülmüş ve temiz kenarlar için cnc ile kesilmiştir. Sunset no.1 tv ünitesi cevizden tasarlandı ve böylece koyu gövde rengi renkli reçineleri vurgulamıştır. Sunset no.2 çelikten tasarlandı ve şehir havasının hissini en üst düzeye çıkarmak için gümüş rengine boyanmıştır.

Kaynak Designboom
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.