MIA Design Studio Vietnam’da Kübik Bir Ev Tasarımı “Sky House”

MIA Design Studio tarafından tasarlanan Vietnam Saigon'daki bu evin en önemli tasarım özelliği ağaçlar ve çalılar içeren kübik parçalar.

0 1.888


Sky House olarak adlandırılan ev, yoğun kentsel çevresinde doğaya yakın olma hissi yaratmak için tasarlanmış. Üç katlı evin yaşam alanları,
alan sınırından, ekili terasların tampon alanı ile korunuyorr ve merkezi, gökyüzü aydınlatmalı bir atriuma bakıyor. Araziye müdahale veya gereksiz odalar için alanları kullanma niyeti olmadan
ev ikiye bölünmüş. İlk yarısı güneşe, rüzgara, suya ve ağaçlara ya da sadece boş alanlara ayrılırken, diğer yarısı asgari fayda sağlayan aile aktiviteleri için kullanılıyor.
Evin küp şekli, podyum seviyesi olarak hareket eden ve park ve depolama alanlarının yanı sıra bir giriş yolu sağlayan daha büyük, daha düşük bir formun üzerine oturuyor.
Büyük bir yaşam, mutfak ve yemek alanı, bu zemin kat alanının ortasında, bir gölet ve küçük bir bahçe ile çevrili ve yukarıdan evin tüm yüksekliğini kesen merkezi bir boşlukla aydınlatılıyor.
Üst katlar parlak beyaz olarak bitmiş olsa da, bu alt seviyenin daha korunaklı bir atmosferi var. Tavanları ise gün ışığının süzülmesine izin veren ince ahşap çıtalarla kaplı.
Evden yukarı doğru çıkıldıkça merkezi boşluğun ardından, kenarlarında yatak odaları ve teraslar düzenlenmiş, doğal havalandırma aracı olarak ikiye katlanan bir dizi kare açıklıktan yaşam alanına bakılıyor.
Zemin plakalarındaki kesikler, evin iki katından daha büyük ağaçların büyümesine izin veriyor. Böylece bitkiler sürgülü cam kapılarla yatak odalarından ayrılan teraslara çıkıntı yapabiliyor.
Dışarıdaki pencerelerin çoğu, ağaçların ve bitkilerle bir bahçeye bakma izlenimi yarattığı çıkıntılı yetiştiricilere bakıyor.
Çatıda etrafında bir bahçe oluşturulmuş ve aşağıdaki şehri kapatan bitkilerle çevrili sessiz bir alan mevcut.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.