Steven Chilton Architects İmzalı Bir Tiyatro Salonu “The Wuxi Taihu Show Theatre”

Çin Wuxi şehrinde konumlanan ve bambu ormanlarını anımsatan bir gösteri tiyatrosu olan “The Wuxi Taihu Show Theatre” kullanımına açıldı.

0 1.398

Doğu Çin’in Şangay yakınlarındaki bir şehir olan Wuxi’deki tiyatro, Steven Chilton Architects  tarafından Belçika tiyatro yönetmeni Franco Dragone için tasarlanmış. Kavisli tiyatro binası, West-Line Studio’nun bu yılın başlarında bambu kaplı bir geçit oluşturduğu  Çin’deki en büyük bambu ormanı Bambu Parkı’ndan ilham alıyor. Londra’da yaşayan Steven Chilton Architects başkanı Steven Chilton, “Bölgede büyüyorsanız, Bambu Parkın aile günleri ve okul gezilerine tanıdık bir yol olduğunu görürsünüz. Yıllar önce Crouching Tiger Hidden Dragon’un ünlü ağaç tepesi sahnesinin yeri olarak düşündüm ve daha sonra bambu ormanının inanılmaz mekansal niteliklerini tasarımımda göstermek istedim.” diyor. Bina merkezinde 2.000 koltuklu bir tiyatro ve boyalı bir duvar ile sarılmış. Bu çekirdeği çevreleyen, tiyatronun kütlesini görsel olarak parçalamak için düzenlenmiş açılı çelik sütunlar ise tasarımın en önemli parçası. Andy Goldsworthy’nin çalışmalarına her zaman hayran kalan Chilton, beklenmedik görsel zenginlikle sonuçlanacak şekilde kendine benzer birçok nesneyi birleştirme yaklaşımını kendi projesinde de kullanmaya çalışmış.

Sütunlar, bir bambu ormanını temsil etmek için tasarlanmış olan altın alüminyum panjurları destekliyor. Saçak ve sütunların bu panjurları, binanın soğumasına yardımcı olmak için gölge sağlıyor. Tiyatro, Wuxi’deki yeni bir kültürel gelişimin bir parçası ve merkezi olarak konumlanıyor.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.