2019’un En Orijinal 10 Yılbaşı Ağacı

Yılbaşına yaklaşırken, alışveriş merkezlerinde vitrinlerde yılbaşı konseptlerini görmeye başladık bile. Bir çok marka farklı olabilmek adına alışılmışın dışın yılbaşı ağacı tasarımına imza attı.

0 1.484

Yılbaşına yaklaşırken, alışveriş merkezlerinde vitrinlerde yılbaşı konseptlerini görmeye başladık bile. Bir çok marka farklı olabilmek adına alışılmışın dışın yılbaşı ağacı tasarımına imza attı.

İşte yılın en çok sevilen yılbaşı ağaçları:

 

Yaratıcı ajans OuterEdit tarafından tasarlanan bu kafes ağacının katmanlarını oluşturmak için parlak, degrade renklerde metal küpler üst üste dizilir.

Singapur’daki Millenia Walk alışveriş merkezini ziyaret edenler, geometri dönüşümünü izlemek için yükselen yapının içine girebilir veya geceleri LED ışıklarının saçılmasıyla içeriden yandığını görebilirler.

Floris Iter | McQueens Flowers, Londra

Bu ağaç, dramatik bozulmanın çeşitli aşamalarında sekiz çeşit kuru çiçekten yapılmıştır ve süslemeye ihtiyaç duymaz.

Aksi halde boşa gidecek olan çiçek ve yapraklar, bir tel çerçevesinin üzerinde organik şekilli bir ağaç oluşturmak için McQueens Flowers çiçekçileri tarafından tasarlanmıştır.

BaumHaus | Sergio Sebastián, Madrid

İspanyol mimar Sergio Sebastián, Madrid’in Cardenal Cisneros meydanının 24 metrelik merkez parçası olarak üçgen metal bir yapı tasarladı.Adı, ağaç için Almanca olan Baum kelimesini, tasarımın basit, geometrik yüzeylerine ilham veren ve bu yıl yüzüncü yılını kutlayan 20. yüzyıl tasarım okulu Bauhaus ile birleştiriyor.

 

The Twelve Rebuilds of Christmas | Lego, Londra

Lego, bu yıl Londra’daki Savoy Hotel için dekorasyonlar tasarlamak ve klasik yılbaşı şekillerini büyük legolar ile yeniden tasarladı.

Baston şekerler ve toplar ile süslenmiş ejderha şeklindeki ağacın ötesinde, Noel Baba’nın kızağı Harley-Davidson motorsikleti olarak yeniden tasarlandı.

 

Mandarin Oriental Jumeira tree | Kenzo Takada, Dubai

Moda markası Kenzo’nun kurucusu Kenzo Takada tarafından yapılan bu tasarım, geleneksel olarak Noel süsleriyle ilişkili altın rengini alıyor ve tüm ağacı kapsayacak şekilde ölçeklendiriliyor. Trapez şeklindeki hacimler, ağacın klasik piramit şeklini çağrıştırmak için üst üste dizilirken, yansıtıcı yüzeyleri Dubai’nin Mandarin Oriental Jumeira otelinin sahil çevresini yansıtıyor.

Tree of Liberty |Liberty London, Londra

Londra alışveriş merkezi Liberty’nin rata alanında bulunan ağaç, yapay olmasına rağmen, yaşam boyutuna yakın  görünen havada bir ağaç tasarımana ev sahipliği yapıyor.

Bir Alice Harikalar Diyarı’ndan çıkmış gibi görünen ağacın gövdesi mavi tonuyla renklendirilmiş ve pembe, bulut benzeri yaprak kümeleriyle süslenmiştir.

Spring Place Tree | Sila Sveta, New York

Kavramsal tasarım şirketi Sila Sveta’nın bu kafesli piramidi, New York City üyesi Club Spring Place’deki endüstriyel çevresini yansıtmayı amaçlıyor.

Dış tarafı, tel bir örgü ile çevrelenirken, iç yapı piramidin etrafını saran ve renk değiştiren LED ışıklardan tasarlanmıştır. Tel örgünün içindeki üçgen ise ışığı yansıtmak için pleksiglastan tasarlanmıştır.

Sanderson Tree | Yinka Ilori, Londra

Yığılmış geometriler temasına devam eden Londra tasarımcısı Yinka Ilori, Sanderson oteli için bir yığın hediye paketini çağrıştıran basitleştirilmiş bir ağaç tasarladı.

İmzalı renkli stiline uygun olarak, ahşap ve kontrplak yapısındaki her eleman, iç ışık kaynağının yayılmasına izin veren çıtalarla farklı bir renkte boyanmıştır.

Sketch Tree | Ricky Paul Flowers, Londra

Londra restoranı Sketch için bu kurulum, büyük boy bir bonsai ağacına benziyor, ancak aslında  ağaç kabuğuyla sarılmış çelik bir çekirdekten oluşuyor. Dalları kokulu çam, sonbahar yaprakları, çiçekleri ile de ayrı ayrı süslenmiştir.

Bauhaus Nutcrackers | Willo Perron, LA

Drake ve Rihanna’nın Savage x Fenty defilesi için sahne tasarımları yaratmanın yanı sıra Kanye West’in Yeezy Stüdyosu’nu tasarlamasıyla tanınan yaratıcı yönetmen Willo Perron, Edition Hotel’in yeni açılan West Hollywood şubesi için ağaç tasarladı.

İki, beş ve sekiz metre yüksekliğinde duran bu üç yavaş yavaş dönen süslemenin her biri, klasik yılbaşı ağacı formatını takip etmek yerine Bauhaus’a özgü eşleştirilmiş şekillerinden ilham almaktadır.

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.