Margate Plajında Viktorya Dönemine Referans Olan Bir Sauna Tasarımı

Cilt bakımı ürünleri markası Haeckels, Margate plajının kumları üzerine, tarihe referans olan geleneksel bir odun yakıcı sauna tasarladı.

0 784

İngiltere’nin güneydoğu kıyısındaki Margate kasabasında yer alan sauna, geleneksel sauna ahşap plakalarından inşa edilmiş ve çelik bir çerçeveye tutturulan meşe tekerlekler ile yükseltilmiş. Hareketli bir kumaş tente ve kapı olarak ikiye katlanan sauna, güvenli hale getirebilmek için yukarı çekilebilen basamaklara sahip. Tasarımcılar, Viktorya döneminde kullanılan orijinal banyolara mümkün olan en yakın malzemeleri kullanmış. Sauna içinde, ziyaretçilere sadece birkaç metre uzaklıktaki “deniz yosunu açısından zengin” sularda durulanmadan önce ziyaretçilere günün stresini terleyerek atmak için bir yer sunan odun yakılarak ısıtılan bir alan sunuyor. Margate’nin deniz banyosu tarihi ve başlangıçta bunun için kullanılan Victoria dönemi saunaları hakkında bilgi edindikten sonra Bridges, o dönemin simgelerinin güncellenmiş bir versiyonunu Margate’nin ana kumlarına geri getirmeye karar vermiş. Ve saunanın insanlara soğuk kış aylarında dışarıda daha fazla zaman geçirmeleri için bir neden vereceğini umuyor.

Margate’nin geleneklerinden birini restore etmenin yanı sıra, Bridges saunanın bölgenin sularının sahip olduğu olumlu sağlık yararlarını hatırlatmasını istemiş. Margate, Birleşik Krallık’taki ilk deniz banyosu hastanelerinden birine ev sahipliği yapan, sayısız hastalık ve rahatsızlığı tedavi etmek için okyanusun gücünü kullanma konusunda zengin bir geçmişe sahip. Bridges, “Bu inanılmaz geleneği bölgeye geri döndürmek, bağlantıyı teşvik etmek için topluma bir hediye ve hem sauna kullanımı hem de açık suda yüzme deneyiminin zihinsel ve fiziksel faydalarını deneyimlemek için bir yer vermek istedik.” diyor. Haeckels’in saunası, Re-Works Studio’dan mimar Chloe Young ve inşaatına yardımcı olan şirket Moosejaw Woodworks gibi yerel zanaatkârların yardımıyla tamamlanmış.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.