Çocuklar ve Aileler İçin Eğitici Kafe Tasarımı: Lolly-Laputan

Bir dizi öğrenme-oyun alanı ve kavisli dekor detaylarına sahip 580 metrekarelik Lolly-Laputan, Wutopia Lab tarafından Çin'deki ilk eğitim aile kafesi olarak tasarlandı.

0 1.685

Bir dizi öğrenme-oyun alanı ve kavisli dekor detaylarına sahip 580 metrekarelik Lolly-Laputan, Wutopia Lab tarafından Çin’deki ilk eğitim aile kafesi olarak tasarlandı.

Hayali bir peri masalı fikri, Wutopia Lab’in kafenin tasarımındaki başlangıç ​​noktasıydı. Dışarıda, kafenin cephesi delikli yuvarlak, alüminyum panellerle kaplıdır. Bazıları dalgalanmalar oluşturmak veya binanın çeşitli giriş noktalarını çerçevelemek için tasarlanmıştır.

Ön lobi, oturma yerlerinin tasarımcıların ışık alanı olarak tanımladığı dairesel bir odadır. Halka şeklinde bir formasyonda asılı 1000 adet akrilik tüpten oluşan ışıklar, bir ormandaki yoğun yaprak katmanlarından parlayan güneş ışığının etkisini simüle etmek için tasarlanmıştır.


Bitişik ana kafe, Cloudy Town bölümünde bulunan merkezi bir alanın etrafında dönen büyük ölçüde açık plan düzenine sahiptir. Zemin ve tavan boyunca uzanan dalgalı beyaz akrilik paneller bulunmaktadır.

Çocuklar bulutlar arasında koşabilir ve atlıkarınca, gizli ağaç evler ve top havuzu gibi özellikleri keşfedebilir.

Cloudy Town bölümüne minyatür mutfak ve süpermarket gibi oyun setleri içeren bir dizi ev şeklinde ahşap yapı da tasarlanmıştır.

Bazı kapalı özel alanlar, ziyaretçiler için daha sakin bir ortam sağlar. Bunlar arasında galeri tarzı bir alan ve kemerli bir ön kapıya sahip çatılı bir yapı bulunmaktadır.

Kısa bir adımla erişilen ve Golden Castle olarak adlandırılan yapı, şömine, yapay mum ışığı ve parlak gümüş eşyalar içeren sakin bir yemek alanına ev sahiptir.

 

Proje bilgileri:

Tasarım firması: Wutopia Lab
Baş mimar: Mim Erni, Yu Ting
Proje mimarı: Shengrui Pu
Tasarım ekibi: Mingshuai LI, Song Liu, Xueqin Jiang
Tasarım danışmanı: S5 Design
Işık danışmanı: Wuxi Huancheng Light Electricity Limited Company


 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.