Brooklyn’de Islyn Studio İmzalı Bir Veteriner Kliniği ‘Bond Vet Clinic’

New York merkezli firma Islyn Studio veterinerlik kliniklerinde yaşanan stres ve travmayı azaltmayı amaçladıkları bir klinik tasarladı.

0 2.921

Brooklyn’in Cobble Hill semtinde bulunan klinik, 2019’da yapımı başlayan Bond Vet’in iki şubesinden ilki. Diğer ofis Manhattan’ın Yukarı Doğu Yakası’nda yer alacak. Tesis, acil bakımdan düzenli kontroller ve kısırlaştırma operasyonları gibi geleneksel hizmetlere kadar evcil hayvanlar için uygun fiyatlı sağlık hizmeti sağlama konusunda uzmanlaşmış. Ve hafta sonları da dahil olmak üzere akşam 10: 00’a kadar açık. Brooklyn lokasyonu için yerel firma Islyn Studio, veteriner ve Bond Vet’in ortağı Zaynab Satchu ile yoğun bir şekilde çalışarak müşterilerin ve çalışanların çeşitli ihtiyaçlarını karşılayan konuksever bir alan yarattı.

Mekanda pastel renkler, yumuşak geçişler ve sakinleştirici kokular kullanan ekip, genellikle veterinerlerin ofisleriyle ilişkili stresi ve travmayı azaltmak için kullanılan empatik, çok duyusal bir iç tasarım oluşturmayı amaçlıyordu. Alman endüstriyel tasarımcı Dieter Rams’dan ipuçlarını alınarak oluşturulan mekan aynı zamanda rahatlığı destekleyen İskandinav yaşam tarzı felsefesine de referans oluyor. 167 metre karelik alan boyunca, yumuşak dokular, yumuşak renkler ve organik şekilleri tercih edilmiş ve özellikle soğuk ve steril hisseden unsurlardan kaçınılmış. Tüm malzemeler dayanıklı ve temizlenmesi kolay.  Ziyaretçiler krem ​​tonlu duvarları, yerel sanatçıların resimlerini, ahşabı ve toprak renginin onları karşıladığı bir resepsiyon alanına giriyor. Bu atmosfer kediler ve köpeklerin klinikle olumlu bir ilişki kurmalarına yardımcı oluyor. Esnek oturma sistemi, evcil hayvan sahiplerinin kullanımına açık ve aynı zamanda destek grubu toplantıları da dahil olmak üzere konferanslara ve diğer etkinliklerde kullanıma olanak tanıyor. Lobide hem evcil hayvanlar hem de sahipleri için esansiyel yağlar, organik yiyecekler gibi sağlıklı yaşam ürünleri sunan küçük bir butik bulunuyor. Lobinin estetiği, ahşap mobilyalar, mavi dolaplar ve küçük bitkilerle donatılmış muayene odalarında devam ediyor. Metal tedavi masaları, odaların tıbbi işlevini taşıyan tek öğe olarak konumunu koruyor.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.