Poznań’da Bauhaus Tarzı Bir Restoran ; “Nadzieja”

Agnieszka Owsiany Studio, Polonya'nın Poznan kentinde Bauhaus tasarımının temel motiflerini dail ettiği bir restoran tasarladı.

0 1.523

 

İsrail yerel yemeklerinin sunulduğu Nadzieja, güneşli Tel Aviv’e ve Bauhaus mimarisine referans olan aydınlık ve sıcak bir iç mekanla tamamlanmış. Tel Aviv, 1930’lu yıllarda Nazilerin Almanya’da iktidara gelmesiyle İsrail kentine göç eden Yahudi mimarlar tarafından yapılan 4.000’in üzerinde Bauhaus tarzı binaya sahip. Agnieszka Owsiany Studio, mekanın konumunda daha önce bir Asya udon restoranı olan restoranın yeni donanımını tasarlarken eski tasarımının dezeavantajlarından yola çıkarak işe başlamış. Stüdyo kurucusu Agnieszka Owsiany, “Alan görsel olarak çok güçlüydü – koyu yeşil duvarlar, birçok desen, malzeme ve her şeyden önce siyah boyalı bir tavan.- Çok fazla koyu renkler hakimdi , bu yüzden alan çok daha küçük görünüyordu. Oraya vardığımda ilk izlenimim, bu alanın içine mümkün olduğunca fazla ışık koymak istediğimdi.” diyor. 80 metrekarelik restoran boyunca birçok duvar sade beyaz seramikle kaplanmış. Diğer bazı yüzeyler açık bej renkle boyanmış, beyaz bir perde ise grup yemek alanında tanımlayıcı olarak kullanılmış.
Mekanın merkezinde, sekiz santim kalınlığında ahşap tezgahlı uzun bir masa bulunuyor. Bauhaus ustası Marcel Breuer’in ünlü Wassily sandalyesini yansıtan çelik ayaklı kahverengi deri sandalyeler ise masaları çevreliyor. Bu sandalyeler, ziyaretçileri oturma seçeneklerinin bir karışımının bulunduğu ana yemek salonunda da götürüyor. Geleneksel alçak masaların yanı sıra, fildişi granit ve siyah bistro tarzı bar sandalyeleriyle bütünleştirilmiş uzun tezgahlar da mekan içerisinde mevcut. Pencereler ise doğal ışık miktarını maksimum derecede alabilmek amacıyla için perdesiz bırakılmış. Ve son olarak Nadzieja’nın sahibi tarafından hazırlanmış dünya tonlarında çeşitli seramikler, restoranın ahşap rafları arasına dekor olarak konumlandırılarak tasarım tamamlanmış.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.