Çöllerden İlham Alan Restoran Tasarımı: Veneno

Javier Monteón ve Pragma Estudio tarafından Meksika'da tasarlanan Veneno Bar & Restoran unsurların bir kombinasyonuna dayanıyor: geleneksel Meksika mutfağı, ülkenin kuzeyinden gelen mixoloji ve çölde bulunan farklı ton çeşitleri.

0 5.922

Javier Monteón ve Pragma Estudio tarafından Meksika’da tasarlanan Veneno Bar & Restoran unsurların bir kombinasyonuna dayanıyor: geleneksel Meksika mutfağı, ülkenin kuzeyinden gelen mixoloji ve çölde bulunan farklı ton çeşitleri.

Javier Monteón Ve Pragma Estudio, çöldeki toprak tonlarını restoranın ana malzemesi olarak karıştırmaya karar verdiler. Renk, doku, sertlik ve çatlamaya karşı direnç dengesi sağlamak için farklı agrega oranlarıyla çeşitli performans testleri yapılmıştır. İstenen ton elde edildiğinde, ahşap yüzeylerde pürüzsüz kenarlara sahip, tezgahlar ve mobilya parçaları üzerine doku eklenmiş, ancak yine de iç kısımda sürekli monokromatik bir palet muhafaza edilmiştir.

Aynı renk tonu restoranın, dokulu duvar yüzeyi ile benzersiz bir desenin yanı sıra Meksika kuzeybatı işçiliğini sergileyen oymalı tavanda da devam edilmiştir.

Farklı yüksekliğe sahip alçak duvarlar bölme görevi görür ve masa kümelerinde ayrı alanlar oluşturur. Pürüzsüz dokulu kenarları olan bu duvarlar, aşınmış gibi görünmektedir. Mutfakta, pişirme alanı, taş veya çukur fırın, geleneksel pişirme yöntemlerine saygı göstererek tüm projenin kalbini oluşturur.

Bu alan tüm konukların görmesi için açıktır ve sıra dışı bir ortam sağlar. Veneno restoran tasarımı, mekânın eşsiz karakterini tamamlayan renkler, dokular, şekiller, kokular ve lezzetlerin bir birleşimini oluşturur.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.