Louis Vuitton Mağazasına Frank Gehry Dokunuşu

Frank Gehry, Louis Vuitton markasının flagship mağazası için cam bir çatı tasarladı. Yapının iç mimarı ise Peter Marino'ya ait.

0 2.876

Frank Gehry, Louis Vuitton markasının flagship mağazası için cam bir çatı tasarladı. Yapının iç mimarı ise Peter Marino’ya ait.

Çatı, geleneksel Kore mimarisinde bulunan kavisli çatılar için bir referans niteliğinde. Uçuş izlenimi vermek için tasarlanan bu cam paneller binadaki ışığı filtrelemeye yardımcı olmaktadır. Çatı, mağazanın dış cephesinde dikkat çekici bir yapı oluştururken yukarıda da birden çok özel teras yaratmaktadır.

Beş katlı bir yapıda yer alan Louis Vuitton mağazasının iç mekanları, lüks moda evi kıyafetlerini, aksesuarlarını, arşiv objeleri koleksiyonu ve geçici sergi alanı ile birleştiriyor. Foundation Louis Vuitton Koleksiyonundan bir seri olan Alberto Giacometti heykeli de sergileniyor.

Marino, her katını “farklı bir dünya” olarak tasarladığını ve daha samimi salon alanları ile kontrast oluşturan geniş, on iki metre yüksekliğinde bir giriş holünü tasarladığını söylemektedir.

Daha açık alanlar, beyaz duvarların, soluk ahşap zeminlerin ve rafların birleşimi ile tamamlandı.

Marino, “İç mekânlar, Gehry’nin dış yüzeyinin eğriltici, enerjik heykel kalitesini vurgulamak için titizlikle tasarlandı. Dikdörtgen hacimlerin dinamizmi, binanın barok cam kalkanlarıyla net bir şekilde tezat oluşturuyor.” demektedir.

Vitrin penceresinde Gehry’nin stüdyosu tarafından mimari modellerinde kullanılanlara bir dizi renkli el yapımı kağıt ağaç bulunmaktadır.

Marino ayrıca mağaza genelinde kullanılan mobilyaların da küratörlüğünü yaptı. Mark Hagan, Anselm Reyle, Brendan Smith ve Marcello Lo Guidice’nin parçaları da dahil olmak üzere parlak renk alanlarıtasarlamak için çalışmalar seçildi.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.