3B Baskılı Yapısal Bir Çelik Bağlantı

3B baskılı yapısal bir çelik bağlantı tasarlayan MX3D, betonla dolu içi boş bir yapıya sahiptir.

0 1.048

MX3D, 3B baskılı yapısal bir çelik bağlantı tasarlamak ve inşa etmek için Japon inşaat şirketiyle birlikte çalıştı. Büyük ölçekli metal yazıcıların başarılı köprü projesini takiben, MX3D’nin son çalışması tel ark katkı maddesi üretimi (WAAM) kullanarak, yüksek derecede özelleştirilmiş ve işlenmiş çelik bağlantıların üretimindeki gelişmeleri gözler önüne seriyor.

Yapısal çelik konektör, MX3D tarafından tasarlandı. Basılı malzemenin mekanik özelliklerini ve en verimli şekil üzerinde kılavuzlar oluşturmak için tasarım kısıtlamalarını kullanan bir topoloji optimizasyon programı yardımıyla alındı. Eklem, betonla dolu içi boş bir yapıya sahiptir. Beton harcın çelik borulara doldurulması genellikle inşaat mühendisliğinde daha ekonomik bir çözüm olarak uygulanır ve CFST (betonla doldurulmuş çelik boru) olarak adlandırılır. İç beton çekirdeği çeliğin burkulmasını önlerken, dış çelik eğilme ve gerilme kuvvetleri taşımaktadır.

Yapısal çelik konektörün net ağırlığı 40 kg’dır, oyuk çekirdeği yaklaşık 2,5 litre harçla doldurulduktan sonra 45 kg’a ulaşır. İlk konseptin başarısını takiben, katılan ortaklar şimdi ise bir sonraki daha büyük versiyonunu gerçek bir inşaat projesinde hayata geçirme niyetinde.

Projenin amacı, inşaat sektöründeki büyük yapılar için karmaşık bağlantıların tasarımını ve üretimini kolaylaştırmak. Yaşlanan nüfuslara sahip ülkelerde yapıların karmaşıklığı arttıkça ve vasıflı işgücü daha az mevcut olduğundan, bu tür yenilikler inşaat endüstrisinde çok gereklidir. Dijital tasarım döngüsünün kapatılması inşaat sektörü için bir başka önemli odak noktasıdır. Bu konektörü üretmek için kullanılan yöntem, büyük lojistik faydalar ve BIM uygulamalarıyla mükemmel entegrasyon ile tasarım, üretim, zaman çizelgesi ve maliyet üzerinde tam dijital kontrol sağlar.

Yapısal çelik konektör, MX3D tescilli teknolojisinin gelişmiş bir versiyonu kullanılarak basılmıştır. Şirket kısa süre önce, kullanıcıların büyük ölçekli metal nesneleri kendi tesislerinde hızlı bir şekilde 3D baskıya sokmalarına olanak sağlayan bu teknolojinin temel bir versiyonu olan metalxl yazılımını piyasaya sürdü. Beta 1.0 şu anda seçilen kullanıcılar tarafından test ediliyor. beta 2.0 ön siparişler için mevcut ve 2020 yılının ilk çeyreğinde bekleniyor.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.