Mağaza Tasarımında Yapay Kar Tepeleri

Stockholm Tasarım Haftası ziyaretçileri, Note Design Studio tarafından oluşturulan bir kurulumda, ıslanmadan karlı bir manzara üzerinde düşebilirler.

0 2.718
Stockholm Tasarım Haftası ziyaretçileri, Note Design Studio tarafından oluşturulan bir kurulumda, ıslanmadan karlı bir manzara üzerinde düşebilirler.

Şehrin geri kalanı gerçek karlarla örtülüyken, Note Design Studio’nun karlı kurulumu, Stockholm Hotel At Six’in çatısında bulunan bir çift cam pavyonun içerisindeki unsurlardan korunuyor. Snowtopped adı verilen kar benzeri höyükler, duvarlara dayanır ve oturma alanlarının üzerine dökülür.

Tesis, Fransız vinil üreticisi Tarkett için markanın vinil döşeme ürünlerinin daha geniş potansiyelini keşfetmek amacıyla kuruldu. Tasarımcılar, kar tepelerinin serbest biçimli eğrilerini yaratarak, malzemenin esnekliğini göstermeyi umarken, Stockholm Tasarım Haftası’nı Milan ve Miami gibi yerlerdeki mobilya fuarlarından ayıran kış mevsimini de kutladılar.


Kum tepecikleri, Norveç’te bir üretici tarafından yaratılan devasa köpük parçalarından yapılmıştır. Parlak beyaz ve yumuşak bir gri arasında değişen renk paleti ile, “Nordic kış manzarasının yumuşak, akıcı siluetlerini” mümkün olduğunca yakın bir şekilde çoğaltmaları amaçlanmaktadır. Note Design Studio, insanların yalnızca onlara yaslanarak veya üstüne tırmanarak onlarla etkileşime girmelerini umut ediyor.

Stüdyodaki ürün tasarımcısı Charlotte Ackemar, “Malzemenin çok yönlülüğünün ve esnekliğinin beklenmedik bir şekilde vurgulandığı bir alan yaratmak istedik” dedi. Etkinlik bittikten sonra, Tarkett, İskandinav ülkelerindeki diğer sergilerdeki montajı yeniden kullanmak istiyor ancak aynı zamanda okulda kalıcı bir yer bulabileceğini de söylemektedir.

 

Kaynak Dezeen
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.