Fosbury & Sons İçin Yenilenen Brüksel Brodzki Binası

Tasarım stüdyosu Going East, Belçika'nın ortak çalışma ofisi Fosbury & Sons'ın ikinci mekanını oluşturmak için Brüksel'de eski bir yapıyı restore etti.

0 1.667

Constantin Brodzki’nin kendine özgü beton binası olan eski yapı, 1970’lerin sonlarına doğru inşa edilmiş. Stijn Geeraets, Maarten Van Goold ve Serge Hannecart tarafından kurulan ortak çalışma şirketi olan Fosbury & Sons, binanın 7.000 metrekarelik alanını ele geçirmiş. Eskiden çimento şirketi CBR’nin merkezi olan bina Brodzki, kavisli beton panellerde 756 oval pencereden oluşan farklı bir cephe tasarımına sahip. Restorasyon projesi , iç mekanı daha çok bir ofis gibi hissettirmeye odaklanmış. Geeraets, daha fazla açık alan yaratmak amacıyla bazı mevcut duvarları ortadan kaldırarak çalışmalarına başlamış. Brodzki binasının karakteri, tarihi, olağanüstü mimarisi, inşa edildiği çağın ruhu projeye tam olarak uyuyor. Yapı, olağanüstü bir mimariye sahip ve aynı zamanda oldukça işlevsel.” sözleriyle projenin ilerleyişi hakkında fikir oluşturulmasına yardımcı oluyor.

Bina, Brüksel’in ana caddesi olan Louise Louise ve Sonian Ormanı’na yakın bir alanı kaplıyor. İkinci dünya savaşından önce Belçika’ya taşınan Brodzki, orijinal iç mekanı Belçikalı mobilya tasarımcısı ve iç mimar Jules Wabbel ile işbirliği içinde tasarlamış. Fosbury & Sons ise, daha önce çalışmış olan bu iç mekanı yeniden yapılandırmak için yerel iç mimarlık şirketi Going East’i görevlendirmiş. Bazı orijinal özellikler korunmuş, ancak eski ve yeni ilaveler arasında belirgin ayrımlar da bulunuyor. Mermer masalar, orijinal kıvrımın üzerinde yer alan avize benzeri bir aydınlatma armatürü, beton merkez merdiven ve ahşap mobilyalar dahil olmak üzere tasarımın bir parçası olarak bir dizi özel yapım eleman üretilmiş. Going East’in diğer kurucu ortağı Michael Mertens, “Buradaki zorluk her katı bir önceki kadar özel yapmaktı.” diyor. Fosbury & Sons Boitsfort, zemin katında açık bir lobi ve bara, 15 toplantı odasına, 75 sandalyelik bir oditoryuma, özel ofis alanlarına, ortak ofis alanlarına ve diğer ortak çalışma alanlarıyla şuanda 600 çalışanı barındırabilecek kapasiteye sahip.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.