İsveç Kraliyet Balesi İçin Tasarlanan 32 Kollu Aydınlatma Tasarımı

Peter Bilak, İsveç Kraliyet Balesi için bilgisayarlar tarafından kontrol edilen çok kollu ışık yapısına sahip bir aydınlatma tasarladı.

Peter Bilak, İsveç Kraliyet Balesi için bilgisayarlar tarafından kontrol edilen çok kollu ışık yapısına sahip bir aydınlatma tasarladı.

Altı metre genişliğindeki ışık montajı, sahnenin üzerinde asılı durumda kalıyor ve birlikte dairesel bir form oluşturan 32 kavisli kol ile düzenlenen 512 ışıktan oluşur.

512 ışıktan her biri ayrı dijital multipleks sistem (DMX) kanalları ile kontrol edilmektedir. Her bir ampulün parlaklığı, sahnede koreografiye karşılık gelen çeşitli ışık düzenleri oluşturmak için ayarlanabilmektedir.

Sekiz metreden geniş bir alana yayılan aydınlatma, düzenleri oluşturmak için ayçiçeği yaprakları gibi açılıp kapanmaktadır.

Yapı neredeyse düz olmasına rağmen, tasarımcılar hareketin parçanın izleyicilere çok boyutlu bir küre gibi görünmesine sağlayacağını ve her ışığın parlaklığını kontrol ederek vurgulanmasını ummaktadır.


Prodüksiyonda, besteci ve piyanist Volker Bertelman, Hauschka, moda tasarımcısı Annemarije van Harten ve aydınlatma tasarımcısı Tom Visser’ı içeren bir ekiple çalışmış. Bilak, ortaklaşa çalışmanın projenin başarısı için önemli olduğunu ve eserin temaları tarafından bilgilendirildiğini vurgulamaktadır.

Kaynak Dezeen
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.