Siyah Beyaz Renklerle Tasarlanmış Minimal Bir Kuaför Tasarımı

StudioAC tarafından tasarlanan Toronto'daki bu siyah ve beyaz mekanın ön tarafı kafe ve arka kısımda saç kesimleri yapan bir kuaför sunmaktadır.

0 2.677
StudioAC tarafından tasarlanan Toronto’daki bu siyah ve beyaz mekanın ön tarafı kafe ve arka kısımda saç kesimleri yapan bir kuaför sunmaktadır.

Juice Barber Shop ve cafe, şehrin West End semtinde yer alır ve minimal endüstriyel iç mekanı ile karakterize edilir. Küçük çok amaçlı dükkanın ön kısmında bir kafesi ve arkadaki kuaför salonu bulunan L şeklinde bir kat planı vardır. Geniş bir cam alanıyla ön tarafa konulan kafe kısmı gündüz doğal ışıkla dolu. Tepegöz, diğer türlü karanlık tavana monte edilen ve alanı aydınlatmaya devam eden büyük beyaz dairelerden oluşan bir seridir.

Siyah oluklu metalle sarılmış ve betonla kaplanmış kavisli bir sayaç projenin odak noktasıdır. Bu eleman kafe sayacı olarak hizmet eder ve berber istasyonları için bir çıkıntı olarak hareket ettiği yere uzanır. Üç oluklu metal salon arabaları, her biri bir kat uzunluk aynası ve coşkulu müşteriler için siyah-krom berber sandalyeleri ile üssü tutabilmektedir. Sandalyeler, tamamen siyah renkli olan alanın diğer tarafındaki saçları yıkamak için bir kuzeye taşınabilir. Esneklik, kafenin ön tarafındaki modüler kontrplak banklar tarafından da sağlanmakta ve çeşitli işlevler için organize edilebilmektedir. Arka tarafta iki banyo bulunmaktadır.

Kaynak Dezeen
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.