Hint Okyanusu’nun Altında Tasarlanan Bir Otel | Muraka

Dünyanın ilk deniz altı otel konutu, Hint Okyanusu'nun altında bulunan iki katlı bir villa olarak tasarlandı. Adı, Maldivlerin Dhivehi dilinde mercan anlamına gelen Muraka olan projenin ilk detaylarını nisan ayında paylaştıktan sonra tamamlanan villaların görüntüleri paylaşıldı.

0 1.699

Dünyanın ilk deniz altı otel konutu, Hint Okyanusu’nun altında bulunan iki katlı bir villa olarak tasarlandı. Adı, Maldivlerin Dhivehi dilinde mercan anlamına gelen Muraka olan projenin ilk detaylarını nisan ayında paylaştıktan sonra tamamlanan villaların görüntüleri paylaşıldı.

Crown Company mimari Ahmed Saleem tarafından tasarlanan Muraka, iki seviyeden oluşuyor ve lüks kelimesini tam anlamıyla karşılıyor. Özel spor salonu, bar, sonsuzluk havuzu, uşakhane, okyanus manzaralı küvet ve özel iskele sunmaktadır. Bu arada, gün doğumu ve gün batımının diğer gözlerden uzak bir güvertesine bakan bir dinlenme güvertesi de tasarlanmıştır.

En önemlisi, sualtı seviyesidir. dalgaların beş metre altında bir kral yatak odası, yaşam alanı ve okyanusun deniz yaşamının 180 derecelik panoramik manzarasını sunan tamamen cam bir yapıda yer alan bir banyo bulunmaktadır. İki seviyenin birleştirilmesinden sorumlu olan, Tokyo tasarım firması Yuji Yamazaki, yukarıdan aşağıya kesintisiz bir deneyim yaratan ve bir merdivenle veya bir asansörle her iki tarafa da erişmesine izin veren mimarlıktadır.

Sitenin denizaltı restoranında Japonya’nın en iyi akvaryum üreticisi Nippura ile çalışıldı. 600 tonluk yapı, daha sonra özel bir gemi ile Maldivlere getirildi. Rezidans suya indirildikten sonra, sert dalgalar veya yüksek gelgit sırasında kaymadığından emin olmak için beton direklerle yerinde çakıldı. Muraka Otel’inde toplamda dokuz kişi konaklayabilir.

Kaynak Designboom
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.