Kafeyi ve Atölyeyi Bir Araya Getiren Bir Mekan | Pastel Rita

Montreal’in yaratıcı Mile End semtinde, Appareil Architecture, boş bir binayı Pastel Rita olarak adlandırılan, renklerle dolu bir sanatçı atölyesi ve kafeye dönüştürdü.

0 2.879
Montreal’in yaratıcı Mile End semtinde, Appareil Architecture, boş bir binayı Pastel Rita olarak adlandırılan, renklerle dolu bir sanatçı atölyesi ve kafeye dönüştürdü.

Pastel Rita, renklerle ayırt edilen çok sayıda alana sahiptir:  kafe, bar, sanatçı atölyesi ve sanatçıların eserlerini sergileyen bir butik dükkanı. Pastel Rita’nın iki sahibi renkli bir çift; Gabriel, hareketli bir giyim stiline sahip ünlü bir müzik sanatçısıdır ve Veronique, renkleri ile bilinen bir el çantası markası olan Bouquet’nin sahibidir. Bu nedenle mekânın renkli atmosferi, insan olarak kim olduklarını yansıtır.

Pastel Rita, sanatçılarla dolu bir semt olan Mile End’de yer almaktadır. Renk seçenekleri de dikkat çekmek için seçilmiş. Her bir renk, alanın belirli bir kullanımı ile ilgilidir. Yani yumuşak pembe oturma alanında bir rahatlık yaratmayı amaçlamaktadır. Koyu yeşil, kafe alanını tanımlar ve renk, çubuğun pastel atmosferden ayrılmasını sağlar. Altın, butiğin bir kaide üzerinde bulunan esnafın ürünlerine lüks bir etki katması için kullanılıyor. Tüm alanın çok renkli sonucu dikkat çekiyor ve mahallenin her zamanki tarzından sıyrılıyor.

Sahipler, Gabriel’in bir kafeye sahip olabileceği bir yer yaratma Appareil Architecture’un kapısını çalmış ve Veronique, atölyesini ve aynı mekanda çalışmalarını sergilemek için bir butik istemiş. Bu düzeni, bu benzersiz işbirliğini vurgulamak ve bu alanların her biri arasında “Yaratıcı topluluğun herhangi bir önyargı olmadan buluşabileceği bir yer yaratması” için etkileşim alanları yaratılmış. Bu karar, halkın kahvelerini içerken zanaatkârların çalışmalarına özel bir bakışı olmasını sağlar.

Kaynak Ignant
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.