Biyofilik Tasarımla Teknolojiyi Birleştiren Bir Ofis Tasarımı

Veri ve mimariyi bir araya getiren Londra merkezli stüdyo Daewha Kang proje tasarımı, biyofilik tasarımın işçi sağlığı ve verimliliğine olan etkisini ölçmek için, deneysel bir çalışma ortamı tasarladı.

0 514
Veri ve mimariyi bir araya getiren Londra merkezli stüdyo Daewha Kang proje tasarımı, biyofilik tasarımın işçi sağlığı ve verimliliğine olan etkisini ölçmek için, deneysel bir çalışma ortamı tasarladı. Proje, insanın doğada bağlanma doğuştan gelen gereksinimi olan biyofili prensiplerine göre tasarlanan iki alandan oluşmakta, bu da onları doğal dünyadaki ortak ışık, manzara, malzeme ve diğer faktörler aramaktadır.

Biyofilik tasarım, doğal çevre ile insanların içsel bağını en iyi şekilde ortaya koyabildiği tasarım tekniğidir.

Yönetim şirketi Mitie’nin londra genel merkezi için Dr. Marcella Ucci ile iş birliği yapıldı. Proje yaşam laboratuarını, tamamen sürükleyici bir çalışma ortamını ve kısa süreli dinlenme ve meditasyon için iki yenilenme kapsülünü içeriyor. Canlı laboratuvarda, Daewha Kang tasarımı, tavana sarılmış zemin, masalar, görev lambaları ve gizlilik ekranları üzerinde farklı renk tonları ve bambu dokuları da dahil olmak üzere doğal malzemeler kullanılarak bir dizi karmaşık desen geliştirdi. Mekanın aydınlatması astronomik bir saatle bağlantılıdır, bu da sabahları serin mavi, öğleden sonra parlak beyaz ve günün sonunda ateşli bir şekilde turunculaşır.

Sıcak bambu paleti, camın güçlü bir karşı yüzünü ve binanın geri kalanının metal estetiğini yaratır.

Proje aynı zamanda, dört hafta boyunca bu sıralarda çalışacak olan, konfor, memnuniyet ve duygusal tepkileri ile ilgili günlük anketleri yanıtlayan çalışanlar üzerindeki etkiyi ölçmek için bir pilot çalışma olarak geliştirilmiştir. Biyofilik tasarım olmadan inşa edilen aynı kat, iki boşluk arasındaki tepkilerini karşılaştırmak için. canlı laboratuvarın çalışma masaları, hava kalitesi, ışık seviyeleri, sıcaklık, nem ve aktif çalışma süresini algılayan sensörleri içerirken, bir erişim kartı okuyucusu kullanıcıları tanımlar ve görev ışıklarını ve şarj şeritlerini harekete geçirmelerini sağlar.

Projenin ikinci kısmı, Mitie’nin ruh sağlığı ve sağlık girişiminin bir parçası olan iki yenilenme kapsülünü içermektedir. Yaşayan laboratuvara benzer şekilde, doğada gördüğümüz yapısal mantığı takip eden sürekli kaburgalar ve birlikte iki sığınağa benzer yapı oluşturan bireysel kanatlarla tasarladı. İçlerindeki yumuşak oturma, bir kullanıcının uzanıp dinlenebileceği ya da oturma meditasyonu yapabileceği yeterli alan sağlar. Yaşam laboratuarında olduğu gibi, teknoloji de kapsüller içinde bir rol oynamaktadır, çünkü çalışanlar erişim kartlarını kullanarak onlara erişebiliyor ve dikkat ve düşünmek için tasarlanan bir ses ve ışık atmosferini aktive edebiliyorlar.

Abone olarak haberlerimizden anında haberdar olun.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Workshop: İç Mekan Tasarımında Kumaşlar
EN İYİ EĞİTİMLER
Detaylı Bilgi ve Kayıt için tıklayınız
Workshop:
İç Mekan Tasarımında Kumaşlar
Mimarlar Hangarı Kursları
Detaylı Bilgi ve Kayıt için tıklayınız