Tsai Design İmzalı Küçük Ve Esnek Bir Daire Tasarımı

Tsai Design, Avustralya'nın Melbourne kentinde küçük ve tek odalı bir daireyi yaşanabilir ve işleyen bir alana dönüştürdü.

0 3.535

Daireye girdikten sonra sol tarafta çok amaçlı kullanılabilen ahşap bir duvar görülüyor. Duvarın yarısı ceket asmak, şemsiye koymak ve ayakkabı sıralamak için tasarlanan raflarla oluşturulmuşken diğer yarısı şarap şişesi deposu için sabit dübellere sahip.


Koridor, raf ve dolaplarla çevrili bir pencere oturağının bulunduğu oturma odasına açılıyor. İnce simli mavi dokuma halı mekana modern bir referans veriyor ve yumuşaklık katıyor. Ayrıca oturma odası, arkasında gizli masa, bilgisayar ve aydınlatma ile, bir ofis görevi görebilecek beyaz bir depolama ünitesi barındırıyor. Aynı zamanda bu depolama ünitesi yatak odasını ayıran bir eleman niteliğinde. Kapı, odalar arası ışığın geçmesine izin vermek için yarı saydam bir polikarbonat panelden yapılmış. Mutfak rafları ve duvar arasındaki dar bir boşlukta yemek masasını gizliyor. Sürgülü kapı mekanizması ile kaydırılan panel katlanabilir bir masaya dönüşüyor. Yemek sandalyeleri de katlanabiliyor ve böylece mobilyalar kullanılmadığında kolayca gizlenebiliyor. Ahşapla çevrili mutfak 13 metre uzunluğunda, buzdolabı ve mutfak dolabında gizli bir çamaşır makinesi bulunuyor. Siyah renk, mat siyah tezgahtan, lavaboya ve musluklara ve mutfak gereçlerine kontrast yapmak için kullanılmış.
Mutfağın ana tezgahının karşısında, diğer dolaplara ve açık raflara sahip bir duvar bulunuyor. Dolaplar çok ihtiyaç duyulan depolama alanı sağlıyor ve tost makinesi, kahve makinesi ve pirinç pişiricisi gibi elektrikli cihazları sürekli olarak saklayabileceğiniz alanlar yaratıyor. Alt dolapların üzerinde, cam eşyaların saklanması için kullanılan gizli aydınlatmalara sahip açık raflar ve en üst rafta, viski şişesi koleksiyonuna ayrılmış bir alan mevcut. Mutfağın sonunda ve banyoda kuzeye bakan pencerenin faydasını en üst düzeye çıkarmak için banyo ve mutfak arasındaki duvar kaldırılmış ve bir iç pencere kurulmuş. Dahili pencereye değiştirilebilir bir filmle birlikte bir düğmeye basılarak banyoya gizlilik sağlamak için camın buzlanması sağlanıyor.
Mutfakta yer alan ahşap, minimalist yatak odasında da zemin oluşturuyor. Ahşap duvar kaplaması, yatak başucuna dönüşüyor ve küçük bir bölme ile katlanır bir komidin haline geliyor. Ve duvar panelinin sonunda banyoya açılan gizli bir kapı bulunuyor.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.