Dünyanın İlk Dijital Sanat Müzesi Tokyo’da Açıldı

Mori Building, TeamLab Borderless tarafından tasarlanan dünyanın ilk özel dijital sanat müzesidir. Tokyo'da yakın zamanda açılan ve maddi kısıtlamaların ötesine geçmeyi düşünen 107.000 metrekarelik bir mekandır. Artırılmış gerçeklik, dijital sanat ve Instagram için yapılan sergilerin sergilenmesi, dünyanın dört bir yanındaki galerilere ve müzelere şimdiden çoğalmıştır. Ancak yeni dijital sanat müzesi, hepsinden en göz alıcısı olabilir.

Mori Building, TeamLab Borderless tarafından tasarlanan dünyanın ilk özel dijital sanat müzesidir. Tokyo’da yakın zamanda açılan ve maddi kısıtlamaların ötesine geçmeyi düşünen 107.000 metrekarelik bir mekandır. Artırılmış gerçeklik, dijital sanat ve Instagram için yapılan sergilerin sergilenmesi, dünyanın dört bir yanındaki galerilere ve müzelere şimdiden çoğalmıştır. Ancak yeni dijital sanat müzesi, hepsinden en göz alıcısı olabilir.

Beş farklı bölgeye ayrılmış ve 520 bilgisayarla çalışan 470 Epson projektör kullanarak canlı “boyalı” her bir iç mekan, artırılmış gerçekliğin hiper-renkli manzaraları olarak örtülmüştür. Yayoi Kusama’nın Sonsuzluk Aynalarının ve Akira Kurosawa’nın Hayallerinin etkisi, gerçeküstü yayılmanın bir parçası olarak, Google’ın yapay ağı tarafından formüle edilen parçalanmış  gerçeklere gönderme yapar. Deneyimin tamamı, ziyaretçilere hayranlık uyandırmak ve merak uyandırarak hitap etmeyi amaçlamaktadır.

Odaiba, Tokyo’da bulunan müze, Japon sanat kollektifi ekipLab, fiziksel alanın sınırlarını manipüle etmeye yönelik bir grup “ultra-teknoloji uzmanları” grubudur. Etkileşimlerin her biri fiziksel ve dijital arasındaki çizgileri bulanıklaştırır. Müze, TeamLab’ın Singapur’daki Future World’ü ve Helsinki, Finlandiya’daki Massless’i de içeren dünya çapındaki çabalarının bir sonucudur.

Kaynak Designmilk
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.