Londra Tasarım Bienali 2018’de Tabanlıoğlu’nun Pavyonu: HousEmotion

Tabanlıoğlu Mimarlık, Londra Tasarım Bienali 2018'de Türkiye'yi, düşünen bir enstalasyon evi olan HousEmotion ile temsil etti. Somerset House'da sergilenen Londra Tasarım Bienali'nin ikinci baskısı, 40 ülke ve bölgenin Emotional States temasına yanıt vermesini istedi.

0 2.671

Tabanlıoğlu Mimarlık, Londra Tasarım Bienali 2018’de Türkiye’yi, düşünen bir enstalasyon evi olan HousEmotion ile temsil etti.

Somerset House’da sergilenen Londra Tasarım Bienali’nin ikinci baskısı, 40 ülke ve bölgenin Emotional States temasına yanıt vermesini istedi. Tabanlıoğlu Mimarlık’ta bu yılki Londra Tasarım Bienali 2018’de housEmotion ile Türkiye’yi temsil etti. 4 – 23 Eylül tarihleri ​​arasında düzenlenen etkinlik, gittikçe artan bir geçim çağında, ait olduğumuz yer ile evdeki duygusal anlamın sorusunu araştırıyor.

HousEmotion bir eve benziyor, ama bu bir ev mi?

Pavyon, bir evin en temel düşüncesiyle başlar: kübik bir form. Evin sınırlarını sınırlayan basit bir sınır olarak bir dizi beyaz çubuk kullanılarak oluşturuldu. Çubuklar arasındaki boşluklar, yapıya yarı şeffaflık kazandırarak, ziyaretçileri çeker ve aynı zamanda alanın daha geniş bir çevreye yayılmasına izin verir.

İçinde, ziyaretçilerin zaman harcamaları ve rahatlama için rahatlatıcı bir ortam yaratıldı. Tabanlıoğlu’nun “bir anne kucağı gibi” dediği mekânın kalbine bir divan yerleştirildi. Geceleri, çubuklara gömülmüş ışıklar, yapıyı parlayan bir fenere dönüştürür.

Tabanlıoğlu aynı zamanda psikanalist DW Winnicott’a ve çocuk gelişimi üzerine yaptığı çalışmalara da atıfta bulunuyor. HousEmotion, Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenmektedir. Kurulum, Nurus ve Tepta’nın katkılarıyla gerçekleştirilecek.

Tabanlıoğlu daha önce Londra Tasarım Festivali’ne katıldı. Tn 2015, uygulama Somerset House’da Arik Levy ile işbirliği içinde Transition, Hot / Wet sergilesini kurdular. Kurulum farklı disiplinleri, yaratıcılıkları ve materyalleri birleştirdi. Aynı zamanda 2016 yılında, Tabanlıoğlu, Sabahattin Ali’nin “Kürklü Madonna” adlı romanından esinlenen Victoria & Albert Müzesi’nde bir sergi kurmuştu.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.