Bjarke Ingels’ten Montessori Okulu Tasarımı: WeGrow

New York City'de açılan WeWork'un ilkokulu, BIG mimarlık firması tarafından tasarlanan eğimli ahşap detaylar ve zambak yastığı gibi minderler, eğlenceli özellikler arasındadır. WeGrow okulu, yeni akademik yılın başlangıcında, 5 Eylül 2018'de Chelsea mahallesinde açıldı.

0 3.755
New York City’de açılan WeWork’un ilkokulu, BIG mimarlık firması tarafından tasarlanan eğimli ahşap detaylar ve zambak yastığı gibi minderler, eğlenceli özellikler arasındadır.

WeGrow okulu, yeni akademik yılın başlangıcında, 5 Eylül 2018’de Chelsea mahallesinde açıldı. 3-6 yaşları arasında değişen eğitim merkezi WeWork tarafından türünün ilk örneği olan eğitim merkezidir. Daha çok uluslararası şehirlerde ofis kültürünü bozan paylaşılan çalışma alanları ile tanınan markadır. Okul Montessori yaklaşımına uygun bir şekilde tasarladı. Çocukları oyun yoluyla eğitmeye ve çevreleriyle etkileşime odaklanan bir yöntem. Ayrıca genellikle çocukları yaşlarına göre ayırmaz.

Buna karşılık firmanın tasarımı, oyun, okuma, yoga, dans, atletizm ve dövüş sanatlarından çeşitli etkinliklere uygun bir dizi mobilyayla donatılmış açık plan bir sınıf etrafında çalışıyor. BIG’ın WeGrow tasarımı, geleneksel okul ortamlarında sıklıkla bulunan bölümlendirmeyi geri almayı ve etkileşimli bir ortamda çocukların ilgisini artırmayı amaçlıyor. Okulun temel özellikleri arasında, tahta tabakalarından yapılmış bir dizi kıvrımlı yapı bulunmaktadır.

Yere dayanan üçüncü bir yapı, üst kısmındaki dairesel bir açıklığın, daha kolay erişilebilmesi için bir açıda yerleştirileceği şekilde tasarlanmıştır. Farklı yeşil tonlardaki geniş yuvarlak minderlerin yığınları, okuma, meditasyon seansları boyunca  düzenlenirken, değişen boyutlarda ve tonlardaki gri yastıklar büyük çakıl taşları gibi dağılmıştır. Doğal ortama hitap eden bu özellikler, okula haftalık 100 dönümlük (40,4 hektar) doğa koruma ve çiftliğe yapılan seyahatlere atıfta bulunmaktadır.

Mobilyaların dışında, mekândaki bitirmeler, duvarları ve mevcut sütunları beyaza boyanmış basit ahşap zeminlere tutulur. Dikey destekler arasında yer alan büyük tavan ışıkları, organik şekiller oluşturmak için bir dizi silindirik hacim oluşturuyor. BIG, mekânın her bir ucuna kavisli bir ahşap kitaplık ekleyerek, ana alandan bölümleri ayırmak için ve sepetler için depolama sağlayan dış taraftaki raflarlar tasarlamıştır.

Okulun diğer yönleri yemek pişirme, yeme ve dikkat etme üzerine odaklanır. Sanat, yaratıcılık, müzik, tiyatro, dans ve güzel sanatlar da dahil olmak üzere programda yoğun bir şekilde vurgulanıyor. Öğrenciler ayrıca, WeWork çalışanları ve üyeleri ile kariyer yollarına erken yaşlardan başlayarak yardımcı olmak için birebir danışmanlık oturumları düzenler. WeGrow, WeWork’un, WeRise sağlık ve fitness merkezi ve New York’taki ortak yaşam alanlarını da içeren ortak çalışma alanlarını genişletme sürecinin bir parçasını oluşturuyor.

Kaynak Dezeen
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.