Topografyayı Mekana Yansıtmak

Çin merkezli stüdyo Daipu Architects, Çin'in Chongqing kentinde bulunan bir bar için Wood Mountain konseptli bir iç mekan tasarladı.

0 5.767
Çin merkezli stüdyo Daipu Architects, Çin’in Chongqing kentinde bulunan bir bar için Wood Mountain konseptli bir iç mekan tasarladı.

Proje, yerel topografya, peyzaj ve iklimi yansıtıyor. Mimarlar Chongqing’in arazisini simüle etmek için bir dağın yapısal dilini kullandılar. Mobilyada yeni bir ölçek oluşturmak için belli bir kısmı beton alana sokuldu. Wood Mountain konsepti barın boyutsal duygusunu güçlendirir ve aynı zamanda mekanda rahat etkileşimler başlatır. Müşteriler rahat bir ortam yaratan dinamik ortamda oturabilir.

Proje ekibi, “İlk kez Chongqing’e gelen insanlar, bu türden coğrafi özelliklerin farkına vardığında heyecanlı olacak” diyor. Daipu Architects, projeleri ile modern şehirleri ele geçiren kısıtlanmış somut mekanlara yeni bir yaklaşım sergilemek istiyor. “Bu projede, topografya, peyzaj veya mobilya tasarımı olarak görülebilen yeni bir yapısal dil kullanıyoruz.” Tüm model saf ahşaptan yapıldı ve bilgisayarlı dijital kontrol makinesi ile oyuldu.

Model bir bilgisayarda tasarlandıktan sonra fabrikada prefabrik olarak üretildi. Ahşap ıslak hava etkisiyle kısmen genişleyecek veya daralacak ve yüzeyde çeşitli değişimler meydana gelecek. Birkaç yıl sonra ahşap, depo ya da kereste fabrikasına atıfta bulunarak yaşlanmanın doğal etkilerini yansıtacak.

 

Kaynak Designboom
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.