Kraliyet Mavisiyle Bir Kafe Tasarımı

0 3.549

İç mimarlık firması Studio Tate ve marka ajansı Pop & Pac, Kate Middleton’un zarif stilinden ilham alarak Melbourne, Avustralya’da modern bir kafe tasarladı.


Kafe tasarımında modern elemanlarla birleştirilmiş klasik ve karmaşık detaylar, kaplamalar Kate’in İngiliz kırsalındaki yolculuğunda konakladığı Kensington Sarayı’na da gönderme yapıyor. Kafe boyunca delikli ahşap kalıplar görsel ilgi uyandırırken, temiz hatlar ve yumuşak ışıklar rahat bir atmosfer yaratıyor ve kraliyet mavisi tüm alanı bir arada tutuyor. Küçük taş fayans, taş tezgah ve cam yemek vitrini ile kaplı hizmet alanının önünü kaplıyor. Taburelerle çevrili ve metalik bir kaplamaya sahip olan bu uzun masada olduğu gibi kafede çok sayıda oturma alanı var.
Tablonun üstünde narin ve heykelsi sarkıt bir aydınlatma var ve bunun yanında çerçeveli dokulu cam pencereler kafeteryanın ana alanından mutfağı ayırıyor. Kafeterya, pirinç, pastel mobilyalar ve soluk kerestenin aksanları gibi detaylarla yumuşatılmış. Banket oturma bölümünün üstündeki sanat eseri, kalıplama ve aydınlatma ile mükemmel şekilde çerçevelenmiştir.
Tasarımcılar kafede Terrazzo döşeme kullanmış ve ilgiyi arttırmak için geleneksel bir dama tahtası desenine yerleştirerek çalışmalarını tamamlamışlar.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.