Starbucks Espresso Yolculuğu

0 2.385

Haftanın son gününden herkese merhabalar!

Starbucks’ın Tokyo’da yer alan pop-up mağazası Japonyalı tasarım stüdyosu Nendo tarafından, kütüphane gibi tasarlanmış. Müşterilerin siparişlerini kitap seçimi üzerinden yaptığı oldukça enteresan.

Fotoğraf: Daici Ano

Müşterilerin, kütüphane mantığından seçim yaptığı kahveleri, raflarda bulunan 9 farklı renkte kodlanmış espresso kahvelerden seçiyor. Müşteriler, mekanda gezinerek, dilediği kahve kitabını seçip kendi damağına uygun kahveyi seçiyor.

İçerisinde, koruma kağıdı, içecek ebadı gibi bilgilerin yer aldığı kitaplar, aynı zamanda müşterilerin, kendi kupalarını tasarlamaları için seçenek sunuyor. Tasarım ofisi, kitaplar ve kahvelerin eşleştiği bu tasarımı günümüzde herkesin hayatında önemli iki parça olan okumak ve kahvenin kombine edildiğini belirtiyor.

Tasarım ofisi Nendo ve Tasarımcısı Oki Sato olan mekan Omotesando ‘ da Eylül ayından inşaatına başlanıp 3 haftada tamamlanmış.

Kahve sektörünün, kahve demleme çeşitlerinin popüler olduğu günümüzde, fast bar ‘larına alışkın olduğumuz Starbucks’ın bu içerisinde saatlerce vakit geçirebileceğiniz kütüphanesini oldukça beğendik. Kahve ve kitap kombinasyonu değişik! 🙂

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.