Cephesi Kapı ve Pencerelerden Oluşan Bir Ev: Mumbai

0 1.713

SP+S mimarlık ofisi, eski kapı, pencere, antika ahşap sütunlar ve metal yağmur borulardan oluşan, şehrin genelinde bulunan köhne binalardan esinlenerek Mumbai evini tasarladı.SP+S ofisi mimarları, şehrin sakinlerinin birçoğunda bulunan malzemeler kullanılarak Mumbai evini tasarladı. Geri dönüşüme alternatif bir yaklaşım geliştirmek için tasarımda geri dönüşümlü malzemeler kullanıldı.
Cephede şehrin etrafında yıkılan binalardan kurtarılan kapı ve pencereler yaklaşık iki yakasını saran bir yüzey oluşturacak şekilde birleştirildi.Pencere ve kapıların bazıları görsellik için kullanılırken bazıları da doğal havalandırma sağlıyor.

Asfalt park alanı, tuğla kaplı giriş ve bir oyma cam duvar ile çevrili. Bu cam arkasında olan oda sakin bir ortam sağlar. Ayrıca, bu seviyede hane halkının personeli tarafından kullanılan odalar, dekoratif zincir bağlantı eskrim kaplı bir asansör ve kazı işlemi sırasında çıkarılan kaya ile çevrili 50.000 litrelik yağmur suyu toplama tankı dahil hizmet alanları bulunuyor.Merkezi bir avlunun bir tarafında paslanmış metal plakalar bir kaplama yüzeyi oluşturacak şekilde bir arada kullanılır. Avlu da renkli çini örnekleri bulunmaktadır.Çıkıntılı form, oturma odasında, yemek bölümünde ve evin içinde tavanlarda da kullanılır.

Binanın çatı terası hafif, çelik ve cam pavyon, güneş panelleri ile tepesinde ve bir sökülmüş evden çıkarılarak 100 yıllık sütunlar ile tasarlanmıştır.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.