Hamur Işlerinden Esinlenen Ayrıntılarla Dolu Bir Fırın

São Paulo pastanesinin iç mekan tasarımı, Dezembro Arquitetos tarafından bir soruyu cevaplamak için tasarlanmıştır, kruvasan içinde olmak nasıl bir duygu?

0 2.682

São Paulo pastanesinin iç mekan tasarımı, Dezembro Arquitetos tarafından bir soruyu cevaplamak için tasarlanmıştır, kruvasan içinde olmak nasıl bir duygu?

Mimar Marcos Bresser ve Thiago Maurelio liderliğindeki Dezembro Arquitetos, Pinheiros’taki Mintchi Croissant için bir dizi hamur işinden ilham alan detaylar tasarladı.

Bunlar hafif bir karton tavan gibi malzemeler kullanılarak oluşturulan mobilya elemanlarını içerir.

Maurelio, “Ürünün hafifliği projenin başlangıç ​​noktası oldu.” “Tıpkı bir kruvasan gibi, proje de bu katmanlarda düzenlendi”

Maurelio’ya göre ilk katman, döşeme, tezgah ve tezgah oturma alanıdır. Bu elemanların hepsi, alışılmadık şekilde betonla doldurulmuş delikli pişmiş toprak tuğlalar kullanılarak yapıldı.

Mümkün olan yerlerde, tuğlanın üstü yan kenardan ziyade ön yüzeyi gösterilir. Bu, betonun küçük dairesel boşlukları doldurduğu ve her bloğun çerçevesini çerçevelediği bir grafik efekti oluşturur.

Maurelio, “Şaşırtıcı bir şekilde inşaat süreci, hamur işlerinde yapılan işle oldukça benzerdi.”

Karton borular fırının tavanını kaplar. Aydınlatma özellikleri boruların bazılarına eklenirken, ince pirinç aydınlatma kolye uçları arasındaki boşluklardan bazılarına asılır.

Diğer detaylar, fırıncıların ellerini yıkayabileceği bir havzanın üzerinde bir musluk oluşturmak için tavandan aşağıya doğru uzanan bir pirinç boru içerir.

Maurelio, “Pirinç detayları kruvasanın altın rengini çağrıştırırken, tuğlalar ve karton fırından yeni çıkarıldığında sıcaklığını uyandırıyor.”

Mağaza, sokağa açılan ve insanları içeri girip oturmaya teşvik eden camlı bir cepheye sahiptir. Altın kruvasanlar tezgah üzerine pirinç plakalar üzerinde sergilenir.

Proje Bilgisi:

Mimarlık Ofisi: Dezembro Arquitetos
Sorumlu mimarlar: Marcos Bresser, Thiago Maurelio
Müşteri: Mintchi Croissant
Mühendislik / inşaat: Marcio Monteiro, Allan Nagliati (M² arquitetura)
Ortak çalışanlar: Luisa Garbarino

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.