Kağıttan Mobilya Tasarlanabilir Mi?

Hui Kao, kimyasallara duyarlılığı ve geri dönüştürülebilir ürünler yaratma arzusunun bir sonucu olarak geliştirilen pirinç tutkalı bağlı kağıttan Paper Pleats mobilya koleksiyonunu tasarladı.

0 3.108

Hui Kao, kimyasallara duyarlılığı ve geri dönüştürülebilir ürünler yaratma arzusunun bir sonucu olarak geliştirilen pirinç tutkalı bağlı kağıttan Paper Pleats mobilya koleksiyonunu tasarladı.

Koleksiyonda tabure, sehpa, yemek masası seti, raf,  ve tavan lambası bulunmaktadır. Her parça, pirinç suyuna batırılmış, tutkal gibi davranan ve kağıtları birbirine bağlayan aydınger kağıdından yapılır. Kağıt suyu emdikçe büzülür ve kırışır, malzeme kuruduktan sonra güçlü, sert bir yapı oluşturmaya yardımcı olur.

Hui Kao, kâğıda hala ıslakken, kalıplar da dahil olmak üzere bir dizi araç geliştirdi. Bunlar tasarımcının kırışıklıkları kağıtta tutmasına ve düzenli desenler ve pileler oluşturmasına izin verir.

“Su, kendini şekillendirme yeteneğini uyandırmak için mükemmel bir tetikleyicidir. Kağıt yapma prosedürünün nem ve kurutma sıcaklığı gibi temel unsurlarını kontrol ederek, kağıdı belirli bir şekil ve doku elde edilir. Nesneyi tasarlamak için malzeme ile nasıl takım oluşturacağımı öğrendim.” demektedir.

Önemli ağırlığı destekleyebilen nesneler oluşturmak için tasarımcı, daha sonra pirinç suyu ile birbirine bağlanan çok sayıda düzensiz kağıt tüpü oluşturur. Son etki, kırılgan görünen ancak şaşırtıcı derecede güçlü nesnelerdir.

Tasarımcı, Eindhoven’da okurken süreci geliştirdi ve 2016’dan beri geliştirmeye devam etti.  Hui Kao, pigmentler ve kaplamalar da dahil olmak üzere diğer insan yapımı malzemelerde kullanılan bir dizi kimyasal maddeye karşı alerjik reaksiyonlar olduğunu keşfettikten sonra kağıtla çalışmaya başladı. Ayrıca, kullanımdan sonra çevreye en az etkisi olacak bir malzeme bulmakla da ilgileniyordu.

“Çevre dostu endüstrilerle işbirliği konusundaki kişisel deneyimlerimden, tasarımcılar tarafından verilen küçük bir kararın sadece üretim sürecini değil tüm geri dönüşüm sistemini nasıl etkileyebileceğinin farkındaydım. Geri dönüşüm sistemlerinin gerçek hayatta nasıl çalıştığını daha iyi anlayarak, yeni bir nesne yaratma yolunu araştırmaya, nesneler, gövdeler ve geri dönüşüm sistemleri arasındaki ilişkiyi araştırmaya eğilimliyim. Günlük hayatta sıkça kullanılan kağıt gerçekten nötr bir malzeme. Ayrıca yapım süreci nispeten basit ve temiz.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.