Barcelona Pavilion’u ile Aynı Malzemelerden Tasarlanmış Mobilyalar

Tasarımcı Sabine Marcelis, Mies van Der Rohe'nin Barcelona Pavilion'nuna atıfta bulunan heykelsi müdahalelerin bir koleksiyonunu oluşturmak için cam, traverten ve cilalı metal kullandı.

0 1.951

Tasarımcı Sabine Marcelis, Mies van Der Rohe’nin Barcelona Pavilion’nuna atıfta bulunan heykelsi müdahalelerin bir koleksiyonunu oluşturmak için cam, traverten ve cilalı metal kullandı.

Pavyonu tasarlarken Mies van der Rohe’ye verilen talimatlardan biri “çok fazla cam kullanmamak” tır. Marcelis, müdahaleleri için ana malzeme olarak cam kullanarak bu isteği şakacı bir şekilde bozuyor. Tasarımcı, pavyonda bulunan malzemelere doğrudan yanıt olarak cam, traverten ve krom kullandı.

Parçaların her biri, ziyaretçiler alanın etrafında hareket ettikçe nasıl göründüklerini bozmak için şeffaflık, yansımalar ve ombré efektleri kullanır.

Mobilyalar, binanın zemini ile aynı travertenden yapılmış ve narin kavisli cam tabakalarını destekliyor gibi görünen tabanlara sahiptir. Pavyonun daha büyük yansıtıcı havuzunda Marcelis, cilalı alüminyumla kenarlı kavisli cam tabakalarından yapılmış bir çeşme kurdu. İki cam parçası arasındaki boşluktan içeri itilen su, kenardan havuza dökülür.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.