İran Yapılarının Büyüleyici Desenleri

İranlı sanatçı Fatemah Hosein Aghaei, İran'ın eski binalarındaki İslami desenleri sergileyen büyüleyici fotoğraflar çekiyor.

0 1.467

İranlı sanatçı Fatemah Hosein Aghaei, İran’ın eski binalarındaki İslami desenleri sergileyen büyüleyici fotoğraflar çekiyor.

İran’ın köklü medeniyeti ve süslemeli yapılarıyla dikkat çeken bir etkiye sahip. İranlı yönetmenler ve çağdaş sanatçılar kendi alanlarının da başarılı işler yapıyor. İranlı sanatçı Fatemah Hosein Aghaei de bu sanatçılardan biri. Pers-İslami tasarımlı yapılarının süslemelerini ve mimari detaylarını kadrajına alıyor ve ülkeye gitme isteğini tetikleyen görüntüler sunuyor.

Sanatçı, Tahran’ın yaklaşık 400 km güneyinde yer alan ve Pers-İslami tasarımlı yapıları, bulvarları, kapalı köprüleri, sarayları, çini dolu camileri ve minareleriyle tanınan İran’ın İsfahan şehrindeki yapılara odaklanıyor. Fotoğraflarında, Hosein Aghaei genellikle binanın kubbelerinin ve kemerlerinin renkli tasarımlarını fotoğraflamak için yukarı doğru bakıyor. Hatta bazen şehrin mavi gökyüzüyle de fotoğraflarını birleştiriyor.


 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.