Zaha Hadid Architects’ten İlk Ahşap Futbol Stadyumu

Zaha Hadid Architects, İngiltere'nin Gloucestershire kentinde inşa edilecek dünyanın ilk ahşap futbol stadyumu için planladı.

0 2.026

Zaha Hadid Architects, İngiltere’nin Gloucestershire kentinde inşa edilecek dünyanın ilk ahşap futbol stadyumu için planladı.

Tamamlandığında, tamamen keresteden inşa edilen ve sürdürülebilir enerji kaynaklarıyla desteklenen dünyanın en yeşil futbol stadyumu olmayı hedefliyor.

Zaha Hadid Architects (ZHA), stadyum tasarımını tüm hava koşullarına uygun bir saha içerecek şekilde değiştirdi ve farklı bir peyzaj stratejisi içeriyordu. Bu, stadyum tasarımının inşa edileceği yeşil alanların kaybını yeterince telafi etmediği endişelerini azaltmaktı.

Tamamen dayanıklı çatı ve panjurlu kaplama dahil olmak üzere tamamen sürdürülebilir ahşaptan inşa edilecektir.

Saydam bir zar, stadyumun kaplamasını sağlayacak ve çimlerin güneş ışığı altında büyümesine izin verecek ve oyun sırasında oyuncuları rahatsız edebilecek gölgeleri en aza indirecektir.

Mevcut stadyum, geri dönüştürülmüş yağmur suyu ile sulanan organik bir çim sahaya sahiptir ve projektörlerine güç vermek için güneş panelleri kullanır. Saha, otları otomatik olarak kesmek için GPS teknolojisini kullanan elektrikli bir biçme botu ile biçilir ve yerel çiftçilere topraklarına koymaları için verilen çim kupürleri oluşturur.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.