Yıldız Patlaması Efektli Louis Vuitton Mağazası

Peter Marino tarafından tasarlanan Londra'nın Yeni Bond Caddesi'ndeki Louis Vuitton mağazası canlı renk kullanımı ve dış cephesindeki patlama efektiyle dikkat çekiyor.

0 2.325

Peter Marino tarafından tasarlanan Londra’nın New Bond Caddesi’ndeki Louis Vuitton mağazası canlı renk kullanımı ve dış cephesindeki patlama efektiyle dikkat çekiyor.

Peter Marino, Louis Vuitton’un Londra’daki mağazasının iç mekanını canlandırmak için Tracy Emin ve Campana Brothers ile çalıştı.

Louis Vuitton, Londra’nın zengin semtinde lüks butiklerin geçit töreni olan New Bond Street’in köşe kısmına hakim.

Amerikalı mimar Peter Marino mağazayı, mutluluk uyandıran parlak renkli mobilyalarla tasarladı. Marino: “Louis Vuitton ile 1994’ten beri çalışıyorum ve başlangıçta kullandığımız kahverengi ahşaptan uzaklaştık.” demektedir.

Mağazanın içi kum renkli taş karolarla kaplı birkaç geniş ve iki katlı odadan oluşuyor. Marino, “Hacimsel olarak, mevcut alanı genişletmek istedik. İnsanların bu hacimlerde uzun süreler geçirmek isteyerek etkileyici hacimlere tepki verdiğini gördük.”

Zemin katta büyük ölçüde kadın giyime adanmış bir duvar, birbirine bağlı mavi, turuncu ve fuşya şekillerinde kaplı Amerikalı sanatçı Sarah Crowner tarafından yapılmış bir tabloya sahiptir.

El çantası gibi küçük aksesuarları sergileyen cam tepeli masalar kırmızı, limon sarısı ve dama tahtası halıları üzerine oturmaktadır. Desenli ipek eşarplar ızgara pirinç çerçevelere asılır.

Merdivenler, Alman fotoğrafçı Andreas Gurksy’den bir baskının sergilendiği bodrum katına ulaşmak için kullanıldı.

LED ile çalışan paneller, Amerikalı sanatçı tarafından zaman içinde değiştirmek üzere programlanmıştır.

Bu seviyede, İskoç sanatçı Jim Lambie’nin neredeyse tamamen çok renkli bant şeritleriyle kapladığı ikinci bir merdiven boşluğu ikinci kata çıkıyor.

Sonunda, markanın imza logosunu oluşturan çiçekler ve LV harfleriyle noktalı mağazanın ön cephesinin bir kısmını genişletmek için mor renkli bir yıldız patlaması şeklinde bir cephe tasarlandı.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.