Organik Eğrilerle Tasarlanmış Konut: Besso Nami

Yakın zamanda gerçekleştirilen bir projenin parçası olarak 314 mimarlık stüdyosu, güneydeki bir banliyöde kıyı bölgesi için yeni bir konut projesi tasarladı.

0 1.508

Yakın zamanda gerçekleştirilen bir projenin parçası olarak 314 Architecture Studio’su, güneydeki bir banliyöde kıyı bölgesi için yeni bir konut projesi tasarladı. Önerilen konutun arkasındaki ana tasarım konsepti olan Besso Nami olarak adlandırılan, hem dış hem de iç formlar için, denize gizlilik ve engelsiz manzaralar sağlayacak şekilde organik bir dil oluşturmaktır.

314 mimarlık stüdyosu Besso Nami konutu, toplam 436 metrekarelik alanı kaplamaktadır. Zemin katta, 5 metre yüksekliğinde bir mutfak, oturma odası ve ebeveyn yatak odası içeren cömert bir alan yaratır. Cam paneller tüm çevre boyunca uzanır, iç ve dış arasındaki çizgiyi bulanıklaştırır ve yatak odası ile oturma odası alanının bahçe alanına yayılmasını sağlar.

Besso Nami konutunun birinci katta dört yatak odası bulunmaktadır. Ana salon alanı, mutfak ve yemek alanı, ikinci katta, terasa uzanan 160 metrekarelik açık plan düzeninde yer almaktadır. Üçüncü katta, tüm binanın taç giyme özelliği olmasının yanı sıra, oturma odasına doğal ışık veren kubbe tavan penceresi ile dikilerek ve aydınlatılarak benzersiz bir ofis alanı yaratılmıştır.

Proje Bilgisi:

Proje Adı: Besso Nami
Yer: Atina, Yunanistan
Mimar: 314 Mimarlık Stüdyosu

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.