İnteraktif Bir Otobüs Durağı: Station Of Being

Station Of Being, Rombout Frieling Lab tarafından tasarlanan bekleme deneyimini dönüştüren deneysel bir otobüs istasyonudur.

Araba kullanımını azaltmak için, dünyanın dört bir yanındaki şehirler, elektrikli otobüsleri ve diğer araçları içeren toplu taşımayı artırmayı hedefliyor. İsveç’teki araştırma enstitüleri, elektrikli otobüs deneyimini, Rombout Frieling Lab’dan, özellikle Umeå’nın aşırı ikliminde, bekleme deneyimini dönüştüren deneysel bir otobüs istasyonu tasarlamasını istedi.

Araba kullanımını azaltmak için, dünyanın dört bir yanındaki şehirler, elektrikli otobüsleri ve diğer araçları içeren toplu taşımayı artırmayı hedefliyor. İnteraktif otobüs durağı Station Of Being, otobüs tarifesini yansıtmak için ışık ve ses kullanır.

Station Of Being, yolcuları otobüse bakmaktan kurtararak yerine sadece kendileri için zaman vermeyi amaçlıyor. Bunu yapmak için istasyon, otobüslerin durumunu, otobüsün istasyona yaklaştığında tetiklenen çatıya monte edilen ince bir ışık ve ses gösterisiyle yansıtır. Her otobüs hattı farklı bir ışık ve ses konfigürasyonuna sahiptir.

Station Of Being, rahat yaslanma olanakları sağlayan birkaç bölmeden oluşur. Ayrıca, bölmeler rüzgârı uzak tutmaya yardımcı olur, olumsuz koşullarda güç gerektirmeden rahatlık sağlar. Bölmeler dönerek, kullanıcıların sosyal karşılaşmalar için uygun farklı konfigürasyonlar oluşturmalarına veya doğanın tadını çıkarmalarını sağlar.

Proje Bilgisi:
Adı: Station Of Being
Tasarımcı: Rombout Frieling Lab
Yer: İsveç

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.