Japonya’da Endüstriyel Bir Kahve Dükkanı; ‘Voice of Coffee’

Yusuke Seki, Kobe şehrinde endüstriyel bir kahve dükkanı tasarladı.

0 1.365

Yusuke Seki tarafından kurulan Voice of Coffee, Kobe şehrinde hareketli bir semtte yer alıyor. Daha eskide bir berber dükkanı olarak kullanılan mekanın içi, kaba beton duvarlar, çıplak orijinal ahşap çerçeve tavan desteği ve basit cam bölmeler ile kasıtlı olarak işlenmemiş tutulmuş. Yusuke Seki, yıkım sürecinde ortaya çıkan hemen hemen tüm yapısal elemanları göstermek isteyerek tasarım sürecine başlamış. Mimarların tutmak üzere seçtikleri orijinal özelliklerden biri, yenileme sırasında bazı alçıpanların arkasında buldukları ahşap karkas tavan. Tavanın altına monte edilen parçalar, mağazanın önceki yaşamında asma tavanı tutan orijinal ahşap çerçeveler. İşçiler ayrıca, bir örtünün arkasına gizlenmiş orijinal blok duvarları da ortaya çıkarmış ve girişte bulunan üç harf bile, birimin eski kullanımının bir parçası olarak kalmış. Mimarlar, “Paradoksal olarak, bu çıkarıcı yaklaşımın birikimli bir etkisi var: her ayrıntı aydınlandı, bir işçi tarafından bir nesil önce geride bırakılan her yazıt, tarihi görünür kılmaya hizmet ediyor ve geçen zamanı hissettiriyor.” diyor. Mağazada zamanın önemine vurgu yapmaya devam etmek için, mağazanın arkasındaki duvara ince bir çerçeve eklenmiş. Zamanla materyal oksitlenirken, dikdörtgen griden yumuşak bir altın tonuna dönüşecek.


Mağazanın kasıtlı olarak tamamlanmamış içini sergilemek için, sokağa uzanan eski cepheler tamamen cam materyal ile tamamlanmış. Bu müdahale, cadde ile mağaza içi arasında geleneksel bir Japon eşik alanı olan ve konukların çatı altında korunurken içkilerinin tadını çıkarabilecekleri bir Engawa yaratıyor. Mimarlar, “Gerileme, mağaza içindeki gerçek alan miktarını azaltırken, iç mekan ve sokak arasına başka bir mekânsal katmanın eklenmesi mağazayı daha derin ve böylece daha da geniş hissettiriyor. Ziyaretçilerin anlık olarak duraklamalarını ve daha yakından bakmak için bir şans vermelerini istedik.” diyor.
Ek olarak, dükkanın ön kapı kolu tamamen şeffaf bir kapı oluşturmak için cam kapının her iki tarafında özel bir yapıştırıcı kullanarak yapıştırılmış iki cam panelden oluşuyor.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.