Los Angeles’ta Studio Shamshiri İmzalı Bir Mücevherat Showroomu

Studio Shamshiri, Los Angeles şehrinde Sonia Boyajian için pembe renkli bir mücevher dükkanı tasarladı.

0 2.064

Mücevher tasarımcısı Sonia Boyajian, yarattığı mücevherlerini sergilemek için bir mağazaya ihtiyaç duyuyordu. Studio Shamshiri’nin kurucusu Pamela Shamshiri, uzun zamandır arkadaşı olan Sonia Boyajian ile birlikte çalışarak yaklaşık 464,5 metrekarelik bir mücevher showrromu tasarladı. Boyajyan, mekanın yalnızca etkinliklere ev sahipliği yapmasına izin veren bir alan değil, aynı zamanda ev gibi hissettiren bir alan olmasını istiyordu. İçine eğlence alanı ve mutfak gibi “konut dokunuşları” eklerken, stüdyo, ofis ve showroom gibi iş işlevli alanlara da yer bıraktı. Tasarımcılar, “Bu mekan onun çalışma stüdyosu, ofisi ve showroomu. Mekanda geçirdiği zaman göz önüne alındığında, alanın ev gibi hissettirmesi ve aynı zamanda yiyecek hazırlayabileceği bir alanının bulunması önemliydi.” diyor. Aynı zamanda Shamshiri ve Boyajian, iç mekanın mimari özelliklerini ve mobilyalarını tasarlarken ünlü tasarımcılardan ve mimarlardan ipuçlarını almış. Mücevherat sergilemek için dikdörtgen bölmelerle doldurulmuş kontrplak vitrinler, Amerikalı sanatçı Donald Judd’ın parçalarına, sergi salonunun etrafındaki pembe sıvanın rengi ve şekli Abiquiu içinde kullanılan Georgia O ‘Keefe’nin New Mexico’daki evine referans oluyor.

Mimar Robert Mallet-Stevens tarafından hazırlanan döner merdiven, tasarımcıların iç mekana eklediği kıvrımlı seri dizileri için bir temel oluşturuyor. Ve renk paleti 20. yüzyıl mimarı Le Corbusier’in projelerine gönderme yapıyor. Kolyeler, küpeler ve seramik parçaları, mekan boyunca yer alan ve heykelsi olarak yapılmış raflarla ve kesilmiş küçük nişlerle de sergilenebiliyor. Boyajian’ın çalışmalarının yükseltilmiş versiyonları ise, işlevsel aydınlatma armatürler şeklinde tavandan ve duvarlardan sarkıyor.
Boyajian’ın mutfağında pembe, beyaz dolaplar ve paslanmaz çelik makineler bulunuyor. Perakende alanında kullanılan sehpaya benzeyen beyaz badanalı bir kontrplak yemek masası da Studio Shamshiri tarafından özel olarak tasarlandı.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.