Katmanlı Duvarlardan Oluşan Çay Odası | The Five Elements

Kogei sergisi sırasında Ohi Chozaemon, Yuki Nara, iemoto.inc, 21. yüzyıl modern sanat müzesinde Kanazawa'daki Shoji panellerini kullanarak beş katmadan oluşan bir çay odası tasarladılar.

0 1.822
Kogei sergisi sırasında Ohi Chozaemon, Yuki Nara ve mimarlık firması iemoto.inc, 21. yüzyıl modern sanat müzesinde Kanazawa’daki Shoji panellerini kullanarak beş katmadan oluşan bir çay odası tasarladılar.

Sanatçı Ohi Chozaemon, seramik sanatçısı ve mimar Yuki Nara ve mimarlık firması iemoto.inc’ten oluşan ekip, Çin felsefesinden, ahşap, ateş, toprak, metal ve su unsurlarını kafes ahşapından yapılmış bir parçada birleştirdi.

Kogei, el sanatları, mimarlık, sanat, endüstri ve felsefe arasındaki sınırları aşan, farklı alanlardan insanları bir araya getiren bir tür yaratıcı hareket tanımlamayı amaçlamaktadır. Bu yeni “el sanatları mimarisi” içinde üç sanatçı, yapısal unsurları daha küçük nesnelerle ve sanat eserleriyle birleştiren beş katmanlı çay odasını tasarladı. Sekiz kat shoji panelinden oluşan parça, ziyaretçilerin duvar içindeki oryantasyon hissini bozuyor ve onları el yapımı bir mikro kozmosa davet ediyor.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.