Mermer Taş Üzerinde Sergilenen Deri Çanta Mağazası | Valextra

Turuncu renkli mermer ve çakıl kesimli taş, Amerikan stüdyosu Aranda \ Lasch tarafından tasarlanan Miami'deki bu butikte deri el çantaların ve cüzdanların sergilenmesini sağlar.

0 2.215
Turuncu renkli mermer ve çakıl kesimli taş, Amerikan stüdyosu Aranda \ Lasch tarafından tasarlanan Miami’deki bu butikte deri el çantaların ve cüzdanların sergilenmesini sağlar.


Aranda \ Lasch, 1937’de Milano’da kurulan lüks deri mirasını ve işçiliğini referans almak için Miami Valextra mağazasını tasarladı. Miami Beach’in kuzey ucunda bir mahalle olan Bal Limanı’ndaki mağazada mermer, taş, metal ve aynalı yüzeylerin bir karışımını içeriyordu. Çakıllı gri bir İtalyan taşı olan Ceppo di Gre, Valextra mağazasının önünü kaplıyor ve aynı zamanda Arzo mermerinin parlak tonlarıyla tezat oluşturduğu zemini de kaplıyor.


Renkli taşların kalın kesimleri,  el çantalarını sergilemek için metal ağ ile desteklenir. İnce mermer üstleri ve daha kısa tabanları içeren bu yapıların minyatürleri, daha fazla deri eşya sergilemek için pembe boyalı bir duvara asılmıştır.

Aynalar mağazanın diğer tarafındaki duvarı kaplarken, Arzo mermer rafları tabanın her yerine kadar uzanıyor. Taşın arasından geçen metal bobinler, kavramalar ve cüzdanlar gibi daha küçük ürünler için ayırıcılar oluşturur. Aranda \ Lasch, arkasında aynaya V şeklinde bir açıklık oluşturmak için ortasında duran bir dizi istiflenmiş geometrik modülden dükkanın arkasında ilave raflar tasarladı. Kurulum aynı zamanda Memphis grubunu kuran ünlü İtalyan mimar ve tasarımcı Ettore Sottsass tarafından yaratılan Alpi olarak bilinen tek renkli bir laminatta kaplandığı için İtalya’ya bir selam verir. 

Mağazanın diğer detayları tavanda büyük bir açıklık içermektedir. Çevrenin etrafındaki spot ışıkları yumuşatılmış bir aydınlatma efekti oluşturmak için tavanı örten kumaşı yansıtacak şekilde yukarı doğru yönlendirilir.

Kaynak Dezeen
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.