Çocuklar İçin Yüksek Teknolojili Anaokulu Tasarımı

BAE merkezli Studio Roar, Dubai'de aktif oyunu teşvik etmek ve çocukları bilgisayar kodlamasıyla tanıştırmak için entegre teknolojiler sunan bir anaokulu tasarladı.

0 2.950
BAE merkezli Studio Roar, Dubai’de aktif oyunu teşvik etmek ve çocukları bilgisayar kodlamasıyla tanıştırmak için entegre teknolojiler sunan bir anaokulu tasarladı.

Studio Roar, 2071’de yüzyılın başlarında, ülkesini “dünyanın önde gelen ulusuna” dönüştürmeyi amaçlayan BAE hükümetinin desteklediği bir projenin parçası olarak, Nursery of the Future projesini geliştirdi.

Dubai’nin hükümdarı Şeyh Muhammed bin Rashid Al Maktoum tarafından desteklenen AREA 2071 girişimi, gelecekteki inovasyona yönelik bir dizi program ve altyapı projesinden oluşmaktadır.

Programın bir parçası olarak, Nursery of the Future matematik veya okuma gibi geleneksel derslerden kaçınan ve bunun yerine “henüz var olmayan işler için çocuklara hazırlanmanın” çağdaş sorunuyla yüz yüze gelen bir prototip öğrenme ortamı olarak tasarlanmıştır.

Roar’ın anaokuluna yönelik tasarımı, kısa bir süre için “yaşam boyu çocuklarla kalacak inovasyon ve fütürizm alışkanlıklarını besleyen dünya çapında bir öğrenme deneyimi” çağrısı yapar. Dean’e göre, teklif çocuklar ve öğretmenler arasındaki engelleri ortadan kaldırıyor ve onları hem eğlenceli hem de teşvik edici olan akıcı ve sosyal bir ortamla değiştirmeyi istiyor.

Dean, projenin, tasarımın her alanında yer alan “liderlik, mutluluk ve pozitiflik, ileri bilimler ve yapay zeka ve teknoloji ve kodlamanın” dört temel dayanağına dayandığını ekledi.

Binanın dış cephesinde, yumuşak ve eterik bir hacim oluşturmak için bir araya getirilmiş, kademeli panellerden oluşan bulut benzeri bir çatı bulunmaktadır. Yerel stüdyo AR Gallery ile ortaklaşa oluşturulan çatı formu, binanın güvenli ve misafirperver hissetmesini sağlamak için tasarlanmıştır.

Yumuşak eğriler aynı zamanda çocukların eğrileri açısal alanlardan daha rahatlatıcı bulduklarını gösteren araştırmalara cevap olarak geliştirilen iç kısımda da bulunur. Dalgalı duvarlar ve tavanlar bilgisayar yazılımı kullanılarak tasarlandı ve yerel bir tekne üreticisi tarafından yapıldı.


Pediatrik sinirbilim aynı zamanda tasarım yönünü de bilgilendirdi ve stüdyosu mekanı renkli ve karikatürize resimlerle doldurmak yerine tarafsız bir malzeme paleti kullanmaya yönlendirdi. Bu yaklaşım, çocukların ve çalışanların kreş içinde temel stimülasyon kaynakları olmasını sağlamak için tasarlanmıştır. Ağırlıklı olarak açık kat planının merkezinde, çocuklar, ebeveynler ve öğretmenler için bir buluşma yeri sağlayan Mars Lab adlı bir topluluk alanı var.

Zeminlere ve duvarlara entegre projeksiyon teknolojisi, çocuklar onlara dokunduğunda doğadan ilham alan görüntüleri aydınlatan veya görüntüleyen yüzeylerle etkileşimli oyun için fırsatlar sunar.

Dijital projeksiyon teknolojilerinin oyun alanındaki geleneksel salıncak ve slaytlarla birlikte uygulanması, hareketi teşvik etmek ve çocukların motor becerilerini geliştirmeye yardımcı olmak içindir.

Kaynak Dezeen
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.