Granit Kayaların Üzerinde Sergilenen Mücevherler

Metal direk üzerine eğik granit kayalar Richard Stampton Architects tarafından tasarlanan bu Melbourne showroom'unda mücevher sergilemek için kullanılıyor.

0 1.725
Metal direk üzerine eğik granit kayalar Richard Stampton Architects tarafından tasarlanan bu Melbourne showroom’unda mücevher sergilemek için kullanılıyor.

Şehrin merkezi ticaret bölgesinde bulunan tamamen beyaz endüstriyel showroom, Melbourne mücevher tasarımcısı Cushla Whiting için Phillip Adası merkezli bir firma tarafından tasarlandı. Alan beyaz badanalı duvarlara, beton döşemelere sahiptir. Yüzen kaya vitrinleri, açık plan showroom’unun bir yarısına kurulurken, diğer yarısı parlak sarı masaları ve toplantılar için taburelerle çevrili bir konferans masasıyla ofis alanına dönüştürülür. Ofis, sütunlar arasında asılı duran bir dizi hardal renginde perdeyle showroom’dan ayrılabilir.


Astrolojik takımyıldızlardan esinlenilmiş bir düzende düzenlenmiş vitrinler, kutuplara monte edilmiş ve şeffaf tüplerle çevrelenmiş granitten yapılmıştır. Mücevher eşyaları, kaya yüzeylerine yerleştirilmiştir.

Ekranları koruyan şeffaf tüpler, denge odası ağırlıklarında yukarı ve aşağı kayar, böylece showroom personeli bunlara kolayca erişebilir.Richard Stampton Architects, granit kayalar kullanma fikrinin Güneydoğu Avustralya sahilinde geçirilen zamandan kaynaklandığını ve vitrinlerin konumlandırılmasının bilinçli olarak, Whiting’in mücevherlerini yapmak için kullandığı değerli taşların oluşumunun arkasındaki jeolojik ve kozmolojik ilkeleri müşterilere hatırlatmak için tasarlandığını söylemektedir.

Kaynak Dezeen
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.