Terminalde Beton Kahve Dükkanı

Japon stüdyosu Puddle, Hong Kong'un Kowloon bölgesinde bir feribot terminali binasının içinde, mevcut yapıya uygun beyaz, beton ve hafif ahşap yüzeylerle bir kahve dükkanı tasarladı.

0 2.567
Japon stüdyosu Puddle, Hong Kong’un Kowloon bölgesinde bir feribot terminali binasının içinde, mevcut yapıya uygun beyaz, beton ve hafif ahşap yüzeylerle bir kahve dükkanı tasarladı.

Arabica % küçüğü olan küçük kafe, 17 metrekaredir ve Hong Kong’un Victoria Limanı’nın Kowloon tarafındaki Star Feribot Terminali Binası’nın en üst katında yer almaktadır.

Giriş, kafenin panjur ön cephesini gizleyen beyaz gömme birimin üzerine yerleştirilmiş % şeklindeki bir logo ile tanımlanmıştır. İçerisinde, kafenin tüm çalışmalarını barındıran bir tezgah dışında, zeminde neredeyse hiçbir şey bulunmayan mütevazı, kare bir oda var. Buradan itibaren çalışanlar müşterileri karşılar, ödemeleri işler ve kahveyi hazırlar.

Kabin, beyaz bir tezgahı olan soluk yeşil döşemelere sarılıdır ve üzerinde büyük bir % logosu bulunan pencereli bir duvarın önüne yerleştirilmiştir. Marka, Puddle’ın kahve dükkanı tasarımında kilit bir unsurdur. Yerde, şemsiyelerde ve diğer markalı ürünlerde de küçük grafik dokunuşları görülebilir.

Binanın geri kalanıyla sorunsuz bir şekilde harmanlanan zeminlere uyması için bir arka duvar betonla kaplanmıştır. Duvar boyunca düzenlenmiş, kahve poşetleri simetrik olarak gösteren ahşap destekleri olan çok sayıda cam raf bulunuyor.

Cam cephe ve panjur önünün yanı sıra, kafedeki diğer tek duvar, aşağıda eşleşen bir tezgah ile birlikte, hafif ahşap panellerle kaplanmıştır. Doğal bir malzemenin bu tanıtımı, projenin endüstriyel karakterini yumuşatmaya yardımcı olur.

Dışında, kahve içmek için bir yer, Puddle’ın halka açık geçitte terminusta eklediği yer var. Burada yuvarlak üstleri olan beyaz yüksek direğe sahip masalar, yeşil bölmeli bir pencere duvarının önüne yerleştirilmiştir.

% Arabica Star Ferry mağazası, Star Ferry terminal binasının en üst katında, kalkış ve varış rampasından hemen önce rıhtıma inen rampada yer almaktadır.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.