Geleneksel Hint Tekstilinde İlham Alan Soho House Mumbai

Soho House, tekstil ve el sanatlarından esinlenilmiş yeni şubesini Mumbai Hindistan'da açtı. Markanın tasarım ekibi tarafından tasarlanan Soho House Mumbai, birçok Bollywood ünlüsüne ev sahipliği yapan şehirdeki Juhu semtinde yenilenmiş 11 katlı bir binada yer almaktadır. 

0 1.642
Soho House, tekstil ve el sanatlarından esinlenilmiş yeni şubesini Mumbai Hindistan’da açtı. Markanın tasarım ekibi tarafından tasarlanan Soho House Mumbai, birçok Bollywood ünlüsüne ev sahipliği yapan şehirdeki Juhu semtinde yenilenmiş 11 katlı bir binada yer almaktadır. 

38 kişilik konuk odası, bir sinema salonu, iki restoran ve çatı havuzu bulunan, yalnızca kulüpte yerel kaynaklı ya da geleneksel Hint desenlerine sahip olan demirbaşlar ve sade mobilyalar bulunmaktadır. Bunun nedeni, Soho House’un kurucusu Nick Jones’un ve tasarım direktörü Linda Boronkay’ın mekanı renk ve malzeme kullanımıyla Hindistan’ı gerçek bir biçimde temsil eden bir estetik yaratmak istemesiydi.

Linda Boronkay, “Üyelerimiz ve müşterilerimiz, ziyaret ettikleri şehirlerle gerçekten ilgilenen çok iyi, meraklı ve yaratıcı insanlara sahipler ve biz de onlara bölgesel malzemeler ve yakındaki kaynak parçalardan faydalanarak bunları getiriyoruz. “Amacımız, kulüplerimizin, evimizin bulunduğu her yerin sosyal dokusunun, tarihi ve kültürel mirasının fiziksel tezahürü haline gelmesi.”

Diğer Soho Evleri gibi, çatı havuzu da binanın başlıca özelliklerinden biridir. Popüler Juhu Plajı’na bakan teras, tipik Hint çinileriyle kaplıdır. Konuklar yerel zanaatkârlar tarafından yapılan kamış sandalyelerinde veya çizgili tente ile gölgelenen geniş divanlarda dinlenmeyi tercih edebilir.


Üyeler için ana salon alanı sekizinci katta, adaçayı yeşili duvarlar, koyu tonlu döşemeler ve kesilmiş cam avizelerle dekore edilmiştir. Vermilion kadife kanepeler ve Güney Doğu Asya reklamları tarafından sergilenen bir dizi sanat eseri, göz alıcı renk sıçramalarına sahiptir. Zemin katta, halka açık olan iki restoran vardır. Yapraklı saksı bitkileri ile kaplı olan İtalyan restoranı Cecconi’s ve dekoratif seramik fayanslarla süslü The Allis adlı daha rahat bir kafe.

Kaynak Dezeen
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.