Dokulu Duvar Yüzeyiyle Oluşturulan Raflar | Claus Porto

Tacklebox Mimarlık, Portekiz markası Claus Porto için tasarladığı bu mağazanın iç kısmına sabun, mum ve parfüm mekanın kemerili yapısını sergilemek için dokulu duvar yüzeyleri tasarladı.

0 2.159
Tacklebox Mimarlık, Portekiz markası Claus Porto için tasarladığı bu mağazanın iç kısmına sabun, mum ve parfüm mekanın kemerli yapısını sergilemek için dokulu duvar yüzeyleri tasarladı.
Tacklebox, “Mantardan öğütülmüş, 1500 fasetli karo, Lizbon’daki tarihi Casa dos Bicos’un kiremitli cephesine referans veriyor” demektedir. Tonozlu tasarım aynı zamanda Porto’daki São Bento tren istasyonunun kemerli yapılarından ve Portekiz genelinde bulunan dekoratif, geometrik azulejo karolarından ilham alır. Yapı beyaza, beyaz ahşap zeminlere, beyaz duvarlara ve arkada açık mavi bir kapıya boyanmıştır. Yerel firma Loop tarafından tarafından tasarlanan aydınlatmalar bazı alanları samimi ve rahat hissettirmek için tasarlanmıştır. Ana alan ise çok aydınlık ve açıktır.

Kemerli hacminin ortasında bağımsız bir mermer lavabo yer alıyor ve açık mavi damar bileşimi arka kapıya referans sağlıyor. Lavabo, aynı zamanda, Porto’daki Claus Porto’nun flagship mağazında kullanılan aynı Estremoz mermerinden tasarlanmış.


Kaynak Dezeen
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.