Laboratuvar Tarzında Tasarlanmış Bir Bisiklet Deposu

Johannes Torpe Studio, ışıklandırmalı beyaz duvarlara ve tavana monte edilen mekanik asansörlere sahip olan Kopenhag yakınlarındaki bu bisiklet mağazasıyla fütüristik bir laboratuarın estetiğini yaratmayı amaçladı.

Johannes Torpe Studio, ışıklandırmalı beyaz duvarlara ve tavana monte edilen mekanik asansörlere sahip olan Kopenhag yakınlarındaki bu bisiklet mağazasıyla fütüristik bir laboratuarın estetiğini yaratmayı amaçladı.

Mağaza, Danimarka’daki küçük bir kasaba olan Lynge’de, 1990’lardan beri özellikle gelişmiş bisikletçiler ve sporculara yüksek performanslı bisiklet dağıtıcısı olan United Cycling tarafından bir depolama tesisi olarak kullanılan bir binada bulunuyor.

İşi genişletmek için yoğunlaşan United Cycling, Kopenhaglı Johannes Torpe Studio’ya 1.650 metrekarelik binayı bir perakende satış alanına ve markanın genel merkezine dönüştürmek için yaklaştı. İç mekanlar artık bir ürün showroomu, atölye ve müşteriler için bisiklet alanı ile birlikte bir dizi toplantı odası ve personel için bir kantine ev sahipliği yapıyor. Ana showroomu tasarlamaya geldiğinde, stüdyo müşterileri incelemek, dokunmak ve teknik üstünlükleri için bisiklete hayran olmak için teşvik etmek istedi.

Altı metre yüksekliğindeki duvarlardan birini sekiz büyük vitrin bölmesine ayırmaya karar verdiler. Daha sonra bu ürünlere daha fazla dikkat çekmek için tekrar aydınlatıldı. Sıkı ızgara oluşumu – tavanı örten ızgara deseni ile birlikte – özel bisikletler yapmak için gerekli olan titiz yapı işlemini yansıtmayı amaçlamaktadır. Beyaz kare çerçevelerin içindeki kat seviyesinde diğer birkaç bisiklet gösteriliyor; beş model ise müşterilerin daha yakından bakmak isteyecekleri bir düğmeye basılarak indirilebilen mekanik asansörlerde tavandan asılıyor.

Mekanın uygunluğu, beton döşeme ve ahşap duvar panelleri ile basit bir şekilde korunmuştur. Binanın dış cephesinde de değişiklikler yapıldı, bu da artık beyaz alüminyumun delikli panelleri tarafından kısmen taranıyor. Stüdyo, “Tasarım kavramı doğa ve bilim arasındaki zıtlıklar ve insan ve makine arasındaki toplantı etrafında çevreler.” diye ekledi. “Bu konu özellikle malzeme seçiminde dikkat çekicidir, meşe gibi sıcak doğal malzemeler, zeminlerin soğuk endüstriyel hissini karşılar.”

Kaynak Dezeen
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.