Memphis İle Rococo Stillerini Birleştiren Bir İç Mekan

New York merkezli iç mimar Sasha Bikoff'un eseri 18. yüzyıl Fransız Rokoko ve 1980'lerin İtalyan Memphis Milano stillerini birleştirerek bir iç mekan tasarladı.

0 2.873
New York merkezli iç mimar Sasha Bikoff’un eseri 18. yüzyıl Fransız Rokoko ve 1980’lerin İtalyan Memphis Milano stillerini birleştirerek bir iç mekan tasarladı.

Kips bay show house projesi başlangıçta, New York’taki çocuklar için zenginleştirme programları için kaynak toplamak amacıyla başlatılmışken, dört yıl boyunca binlerce tasarımcı ve meraklı kişinin katıldığı bir trend belirleme etkinliğine ulaştı. Bu projeyle Sasha, ünlü şov evinin merdivenini yeniden tasarlama fırsatı sunmuştu.

Mekânı tasarlarken, Bikoff, hem şov evi misafirlerinin hem de kuzeyin bay ve bayan klübünün çocuklarına – projenin kurulduğu genç insan grubuna – anlamlı bir an yaratmayı amaçladı. Sasha Bikoff, tasarımın hem dünyevi hem de entelektüel olduğu kadar eğlenceli olması gerektiğini düşünüyor. 1980’lerin tasarım hareketinin canlı renkleri ve desenleri, gösteri evinin eski dünya avrupa geleneksel mimarisini yan yana getiriyor. Memphis hareketinin motifleri – zig-zaglar, polka noktaları, dalgalı çizgiler, piramidal üçgenler – orijinal milano tasarımcıları Ettore Sottsass ve Alessandro Mendini ile birlikte Bikoff’un etkileri olarak görev yaptı. Bu şekillerle uyarılan dinamizm ya da hareket algısı, merdivenin dolaşım yapısıyla uyum sağlar.

Bikoff, eğlenceli ve modern pastelleriyle mekanın ilk dikkati çeken merdivenler için özel halılar için bir halı şirketi ile çalıştı. Duvarlarda tasarım stüdyosu Voutsa ile çalıştı. Süper modeller, rapçiler ve pop yıldızların polaroidleri, Chris Schanck ve Misha Kahn gibi sanatçıların aynaları da dahil edildi.

Kaynak Designboom
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.