Zaha Hadid’in Özel Miami Evi Yaklaşık 6 Milyon Dolara Satıldı

Efsane mimar Zaha Hadid sonsuza dek tarihte bir iz bırakarak 2016'da dünyaya veda etti . Tasarladığı kamu binalarını incelemek kolay olsa da, kendi evini nasıl tasarladığını hiç merak ettiniz mi?

0 5.417

Miami’de Binlerce Müzede çalışırken Hadid, Batı Güney Sahili’nde bir konutta yaşıyordu. Günümüzde ise bu konut satıldı ve ilk kez, usta mimarın kişisel konutunu nasıl tasarladığını görebiliyoruz.

Yaklaşık 240 metrekare olan ev doğrudan Atlantik Okyanusu’na açılıyor ve Hadid’in imzası olan eğrilerle dolu. Temiz çizgiler ve fütüristik bir tasarımla, üç banyo, dört yatak odası birimi, mimar için uygun bir ev kuran bir nevi heykel niteliğinde. Hadid’in 2016 yılında zamansız ölümünden sonra, daire o yıldan 6,5 milyon dolara düşürülmeden önce 10 milyon dolar karşılığında piyasaya sürülmüştü. Konut kısa bir süre önce ONE Sotheby’s International Realty’nin Spor ve Eğlence Bölümü’nden Angelica Garcia & Ivan Chorney tarafından 5.75 milyon dolara satıldı ve isimsiz alıcıyı mimari tarihin bir parçasının şanslı sahibi yaptı. Lüks alanı yaratmak için Hadid iki ayrı birim satın almıştı ve daha sonra onları birleştirmişti. Tabandan tavana pencereler, geniş oturma alanını doğal ışıkla dolduruyor ve okyanus manzaralarının tasarımda önemli bir rol oynamasını sağlıyor. Açık plan, Hadid’in yakındaki One Bin Müzesi’nde çalışırken bir tatil evi olarak kullanacağı konutta engelsiz görüş hatlarına izin veriyor.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.